Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/insolence

Marketing

DIOR PARFEMI

Dior parfemi

Kao već priznati dizajner odjeće 1947. Christian Dior je predstavio svoj prvi parfem Miss Dior kojim je upotpunio kolekcije za žene. U početku je bio u boci poput amfore dok se poslije bočica redizajnirala.

Naravno da su žene vrlo dobro, odnosno s oduševljenjem, prihvatile i njegove parfeme.

Christian Diorovi najpoznatiji parfemi su Dune, Dolce Vita, Diorella, Dioressence, Diorissimo, Eau Fraiche, Forever and Ever, Hypnotic Poison, J’adore, Miss Dior, Tendre Poison…

Pored parfema u prodaji su i proizvodi za njegu kože kao i dekorativna kozmetika.
1955 lansirani su Diorovi ruževi za usne te ostali make up proizvodi.

DUNE

Image Hosted by ImageShack.us


Dune je bijeg u svijet snova, gdje vladaju mir, sunce se ljubi s morem, sunčani zraci blago miluju kožu i trepere na toplom pjesku, duva lagani povjetarac koji golica i donosi miris cvijeća: božura i ljiljana. Dune je lansiran 1991.

Dizajner parfema je Jean-Louis Sieuzak, i parfem sadrži u visokim notama bergamot, mandarinu, palisander, aldehide, božur, i cvijetove zanovetka. Srce parfema uključuje note jasmina, ruže, ylang ylanga, žutog šeboja, ljiljana i puzeći lanilist. Donje note nadovezuju vaniliju, pačuli, benzoin, sandalovinu, amber, hrastovu mahovinu, i mošus.

Inovativnu bočicu sa nježno zaobljenim konturama je dizajnirao Veronique Monod, a parfem je dobitnik FiFi nagrade u 1993.

Bočica je dostupna u količini od 30, 50 i 100ml edt, uz liniju proizvoda za njegu tijela.

DOLCE VITA

Image Hosted by ImageShack.us


Eau de Dolce Vita, elegantna naslednica Dolce Vita parfema, kreirana je u istom stilu bočice, izdužene forme sa dodirom elegancije kuće Dior.

Osvaja notama cvetova kruške, mandarine, bergamota i grejpa u visokim notama, uz jasmin Sambac, božur, freziju, i beli biber u srcu, nadovezujući tople mlečne akorde sandalovine, somotnu vanilu i osmantus u donjim notama parfema.

Krasnu bočicu je dizajnirao Serge Mansau.
DIORELLA

Image Hosted by ImageShack.us


Diorella je miris slobodnih 1970-tih, svetao cvjetni svježi chypre, veoma nježan jer cvijeće dominira. U visokim notama je sicilijski limun i bosiljak, u srcu su «orlovi nokti» i breskva, u bazi je vetiver i hrastova mahovina. Nos je Edmond Roudnitska.

FOREVER AND EVER

Image Hosted by ImageShack.us



JADORE

Image Hosted by ImageShack.us


POISON SERIES

PURE POISON
Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Magično privlačni miris je dobio status elixira. Cvjetni bogati opojni Pure Poison je postao topliji, mekši i nježniji u novom obliku. Njegov cvjetni buke se talasa puderastim, slatkim, začinskim i bademovim notama. Bočica je dobila klasičnu glamurnu retro-pumpicu.
Početak je blistav i prodoran od petitgraina i zelene mandarine. Zatim na snagu stupaju opojni cvjetovi narandže i jasmin sa njihovom slatkom aromom. Završetok je puderasti, bogati sa toplim nijansama drveća (sandalovina), slatko-gorkim bademom, vanilijom i absolutom kakao mahune. Parfem je napravljen 2006.

MIDNIGHT POISON

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Poslije više od dvadeset godina od nastanka legendarnog Diorovog Poison parfema, na tržište dolazi i peti po redu Midnight Poison u tamnoplavoj bočici. Galianova inspiracija ovog puta je Pepeljuga.

Misterija počinje dok sat otkucava ponoć i ona nestaje u izmaglici. Boje korištene za bočicu su marinsko plava, teget i kobalt.

Dizajnirali su ga Jacques Cavallier, Olivier Cresp i Francois Demachy. Novi Diorov otrov se otvara citrusnim notama mandarine i bergamota, u srcu parfema je raskošna ruža, u osnovi su pačuli, amber i Francuska vanilija.

Dostupan je u količini od 30, 50 i 100ml edp, 7,5 ml extrakt, uz prateću mirisnu liniju kupki, krema, losiona...

TENDRE POISON

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Tendre Poison je paradoksalni miris u kojem su se sjedinili drskost i šarm, otrov ali je tako nježan! Svježi cvjetni miris sa laganim prozračnim srcem za nježnu ženu, u očima kojoj se da primjetiti suzdražana vatrena strast.

U visokim notama je mandarina i galbanum; u srcu je frezija, naranža; u bazi je sandalovina i vanilija. Napravljen je 1994.

Dizajnirao ga je poznati parfemski "nos" Edouard Flechier, a zaslužna za dizajn bočice je Veronique Monod.


2006. godine predstavljena su i limitirana izdanja Diorovih amuleta, dostupna za parfeme Hypnotic Poison, Pure Poison, Tendre Poison i Poison, u količini od 15ml sa 2 punjača, upakovanih u satensku vrećicu uz mali lijevak.

Bočice su veoma elegantne, prate stil i boje originalnih izdanja, i savršene su za torbicu.

HYPNOTIC POISON

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Dior u saradnji sa parfimerom Francois Demachy predstavlja tri nove verzije postojećih mirisa u obliku eliksira. Reč je o magičnim parfemima Midnight Poison, Hypnotic Poison i Pure Poison koji su predstavljeni u novoj formi eliksira i dostupni u prepoznatljivim obličima i bojama bočica količine 30 i 50ml, sa atomajzerima.
L`Elixir Hypnotic Poison obaviće akordima sladića i anisa spravljen da probudi maštu i skrivene strasti u svakom od nas...Predsyavljen je 2008. godine.








Post je objavljen 27.07.2008. u 09:54 sati.