Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slucajnenuspojave

Marketing

Uzroci i posljedice uz trunku kvantne fizike

Živimo u vremenu kada je biti jak i snažan, živjeti zdravo i misliti pozitivno imperativ. Bez toga smo tržišno nekonkurentni, bez toga smo mlakonje koje bauljaju životom mimo kontrole. Uzmi sudbinu u svoje ruke vrišti sa svih reklama, iz crtića, iz dokumentaraca, iz blogova, iz svakodnevnice. Novine i TV su prepune načina kako svladati život i kako ga učiniti boljim. Trčite u Nike tenisicama, pijte Bioaktiv, perite veš u Arielu i živjeti ćete dulje i sretnije naravno. I ne samo to, i obitelj će vam biti sretnija. I tako produžiti iluziju da imamo život i za sebe i za druge u svojim rukama. I kako smo veći od života. I jesmo li zaista zadovoljniji kada nam crijevne bakterije budu u odličnom stanju, tijelo umorno od trčanja, bankovni račun veći zbog dobre prodaje think pink površnosti i mirišemo na planinski zrak za koji naslućujemo da miriše kao onaj iz laboratorija Ariel.

Svijet je prepun ideja o borbi, borimo se protiv bora, protiv starenja, protiv društva, protiv sustava, protiv života. Borimo se za ljubav, za djecu, žene za muškarce, muškarci za žene, borimo se za obitelj, čak se i Goran Ivanišević bori za obitelj, a Janica Kostelić za ljepotu. I neki od nas dobivaju nagrade i priznanja za uspješnu borbu. Ponekad mi se čini kako živimo u svijetu iluzija. U svijetu izvrnutih uzroka i posljedica, kada ćemo biti živi i zdravi ako štedimo u PBZ fondu, mada ćemo zapravo štedjeti jedino ako smo živi i zdravi. I trčati isto. I podržavati ili opovrgavati Goranovu i Janičinu borbu. I sve to ako svijet uzroka i posljedica uopće i postoji u svijetu kvantne fizike koja nam sugerira da je ama baš sve moguće, pa i živjeti u paralelnom svemiru s beskonačno mogućnosti.

Mislim da život dobijemo u svoje ruke u trenutku kada se pomirimo da ga u svojim rukama zapravo nemamo. I tada možemo s lakoćom popiti zadnji Bioaktiv iz frižidera i pomiriti se s time kako nam u nekom od niza trenutaka koji čine život, očajno treba i iluzija da imamo život u svojim rukama. I preći u think pink mode spontano od osjećaja zadovoljstva jer smo u jednom trenutku imali život u svojim rukama. Baš u onom kada smo shvatili da pijemo Bioaktiv jer smo živi i imamo dobre crijevne bakterije.

Post je objavljen 26.07.2008. u 17:45 sati.