Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gusarskabanda

Marketing

Srećonoša


Image Hosted by ImageShack.us
Cvijet lana...

Image Hosted by ImageShack.us
Pčela na ljetnom jorgovanu (Buddleja daviddi )

Kupila sam dva pakovanja zrikavaca. Živih. I pustila ih u svoj vrt. Sad neprestano imam koncert za gudače. Volim njihovu pjesmu jer me asocira na krasne ljetne noći negdje na moru u dalekoj prošlosti. Moramo se malo domisliti jadu i potpomoći okrutnu stvarnost hladne bavarske klime i loših ljeta. No da.

Zrikavci me doživljavaju kao mamu i nesmetano se šeću i prešetavaju terasom. Klinci kad ih nađu, što nije teško, onda ih žnjaraju po rukama i dozvoljavaju im da im se penju po rukavima i popnu na glavu. Kažu da im je to baš lustig jer ih milo kiclaju (škakljaju). Slika imam mnoštvo ali kako znam da mi je čitačka publika nesklona malim kukčićima i onim malo većim, ostavila sam ih za crne dane. A sad samo mile i nevine sličice sa kukcima koji svi poznaju. Pčelama, naravno.

Za one koji ne znaju što je to zrikavac, a dala bi se okladiti u sanduk orošene pive da bar 90% moje publike pojma nema, e to vam je onaj lik iz Pinokia, onaj mali u fraku sa gamašnama i crnim kišobranom koji mu (Pinokiu) glumi savjest. Benigno milo stvorenje, meni jako lijepo i neobično, koje se da pripitomiti. Tako ih recimo imaju u Kini i tim divljim Daleko Istočnim lokacijama, kao domaće životinje, tj kućne ljubimce, pa im ispletu malu košaricu od pruća pa oni žive unutra... pjevaju i tako svi sretni i zadovoljni osim zrikavaca koji su u zatvoru...On je česo kućna maskota ili onaj koji nosi sreću, a vidjeli ste kako mu to polazi za rukom u odličnom crtiću Mulan...

Idem spati, dečki fino pile i baš su uspavljujući zbor, a to i vama želim (bar večeras...).



Post je objavljen 26.07.2008. u 01:27 sati.