Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirnalovesnoname

Marketing

Uskoro moj singl - Danijel Alibabić

Već neko vrijeme se baviš pisanjem pjesama za druge pjevače. Razlog tome je tvoj stvaralački duh koji želiš da plasiraš u javnost preko drugih izvođača ili jednostavno dobra zarada?
- Nikad nijesam razmišljao o tome da ću jednog dana pisati pjesme, a kamoli da ću od toga zarađivati finu svotu novca. Ali od malena pišem i to mi zaista pričinjava zadovoljstvo. Kako se muzički usavršavam, još veće zadovoljstvo je i stvarati melodiju na te tekstove. Moram da se pohvalim, da imam dosta posla i jako sam srećan zbog toga i drago mi je što ljudi koji me zovu da im pišem, prepoznaju moj kvalitet.

Ove godine si prijavio nekoliko numera za "Pjesmu Mediterana", mada je jedino prošla Kaya, koja se baš i nije proslavila. Da li ti je žao što još neka tvoja pjesma nije prošla na konkursu?
- Nažalost nijesam bio u mogućnosti da pratim festival iz Budve, već iz bolničke postelje. Mislim da je "Pjesma Mediterana" ove godina bila ravna nuli i to što Kaya sa onakvom pjesmom nije ušla u finale ide njima na obraz. Ako i sljedeće godine bude stručni tim istog sastava koji određuje ko će proći, a ko ne, mene kao autora, a kamoli izvođača neće vidjeti. Nijesam jedini koji nije zadovoljan, ali moram da kažem da nijedna pjesma skoro nije odsvirana kako treba, zato što do orkestra nijesu stigle sve partiture. Strašno sam ljut što je Opština Budva dozvolila sebi takav propust da umjetnički dio vode, očigledno neodgovorni i nezainteresovani ljudi!

Pjesme si predao i na ovogodišnjim "Skalama", a tvoju numeru trebalo je da pjeva i ovogodišnja pobjednica VB VIP Mimi Đurović.
- Upravo tako. Mimi je trebalo da nastupi sa mojom kompozicijom, ali ta pjesma nije prošla konkurs, zato što je, po njihovom mišljenju, bolja ona od Deja Božovića. Publika će uskoro čuti pjesmu "Barbika" pa će sama procijeniti. Uvijek sve dođe na svoje, tako da se oko toga ne sjekiram. Inače sve pohvale za ovogodišnje "Skale".

Bilo je priče da ćeš raditi pjesmu za prošlogodišnju učesnicu VB VIP Eminu Hamzabegović, ali od toga još ništa nema. Da li si odustao od saradnje?
- Nikad se ne zna. To je bila moja želja jer je ona jednom prilikom rekla da bi htjela da snimi neku pjesmu, a vidjećemo šta će biti. S obzirom na to da sam to izjavio za "Vijesti", vi ćete prvi i biti obaviješteni. Pošteno, zar ne?

Pričalo se o razlazu grupe "No Name". Ali ipak nekoliko puta ste kazali da se grupa neće raspasti, iako skoro svi samostalno nastupate. Rekao si da ćeš se okušati kao solo pjevač, pa da li je to tačno i kada možemo da očekujemo tvoj novi singl?
- Upravo tako, ne znamo šta nosi noć, a šta dan, ali smo mi trenutno krenuli u solo vode i postoji mogućnost da se opet spojimo, zašto da ne? I dalje stojim iza toga da je grupa "No Name" pružila publici mnoštvo hitova i da ima mnogo priznanja iza sebe, i da nešto tako kvalitetno, morate priznati, ne treba da bude zauvjek ugašeno! Radim dosta na sebi i jedva čekam da izađe moj prvi singl. Moram se pohvaliti da je moj autorski tim velik: Marina Tucaković, Leontina, Kobac i Kon. Zbog zdravstvenih problema nijesam uspio da snimim spot i izbacim singl, ali mi je sada već bolje tako da ćete uskoro, nadam se, uživati u divnim notama i stihovima moje malenkosti.

Često se čuje komentar Milene Vučić da ste dobri prijatelji. Da li je onda moguće da se iz tog prijateljstva izrodi neki "duet"?
- Na trenutak sam pomislio da ćeš i ti da me pitaš da li će se iz tog prijateljstva izroditi nešto više, pošto je to pitanje koje mi postavljaju apsolutno sve tvoje kolege. Dovoljno je reći da je Milena jedna jedina sa ovih prostora koja zrači toliko pozitivnom energijom i potpuno je drugačija od svih, što je svima nama cilj. Veoma sam ponosan na njen uspjeh i doživljavam ga kao svoj, a Milena ovih dana ima dosta koncerata, na nekima sam i njen gost, tako da nije isključeno ni to, da zvanično zapjevamo zajedno.

Imao si izleta u TV voditeljstvu, ali si se ipak, odlučio za radio?
- Ne bih ja to nazvao izletima, već je to dobro i pošteno zarađen novac. Ne gledam sve kroz novac, nadam se da nijesam pogrešno shvaćen, ali dobio sam izuzetno ponudu od te televizije i odlučio sam da je iskoristim, ali moja vječna i jedina ljubav je ostala DRS.


Post je objavljen 25.07.2008. u 21:32 sati.