Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vincimus

Marketing

Kako ostati povezan s uredom

Ljetni godišnji odmori su najbolje razdoblje za odmor, razonodu i druženje s najbližima. Sunce, more, pijesak, ležaljka, pivo u ruci… Međutim, u današnjem ultradinamičnom svijetu posao nikad ne čeka. Idealno bi bilo otići na more bez računala, mobitela, televizije i pristupa Internetu, po mogućnosti na neku zabačenu lokaciju gdje vas nitko neće uznemiravati. Ali nakon toga slijedi povratak u civilizaciju, ponekad vrlo bolan i težak. Hrpa mailova, papira i telefonskih poziva samo čekaju da ih se dohvatite. Stoga je uvijek dobro barem okvirno biti u tijeku situacije kako bi se izbjegao šok nakon povratka s godišnjeg odmora. Poslovanje tijekom godišnjeg odmora treba pomno isplanirati. Nijedan posao nije toliko važan da godišnji morate provesti u plićaku s laptopom u ruci i mobitelom na uhu. Svrha godišnjeg odmora je upravo odmor od takvog života, u ničemu ne treba pretjerivati.

Kako bi se odmorili, a istodobno ostali u tijeku s događajima u poslu, najbolje je da svoj kontakt privremeno preusmjerite na kolegu koji će vas kontaktirati ukoliko mu nešto nije jasno. Postavite automatski odgovor u elektroničku poštu i možete pravac Jadrana. Dakako, prije godišnjeg odaberite svoj novi prijenosnik ukoliko ga već nemate. Planirate li kupiti novi prijenosnik, upravo sad je najbolje vrijeme za takvu investiciju. Ovisno koji cjenovni rang tražite i za što točno trebate prijenosno računalo, mogu vam preporučiti više različitih modela. Tražite li nekakav osnovni poslovni model s kojim ćete se moći povezati na bežičnu mrežu i Internet, pisati izvješća i dopise, a u slobodno vrijeme pogledati neki film, prebaciti fotke s digitalca ili odigrati neku nezahtjevnu igricu, preporučam vam vrlo povoljne modele poput FORCEBOOK NC1 [033188] s Core2Duo procesorom i poklon pisačem Canon Pixma IP1800 [026382]. Vrlo zanimljivi modeli su i FORCEBOOK MX2300 [034804], FORCEBOOK Polaris [035323], HP NX6715s [031564], ACER Aspire 5315 [034620] te Lenovo N200 [034970]. Koji god model odabrali, nećete pogriješiti. Svi imaju ugrađen bežični adapter i mnoge konektore i utore. Tražite li ipak nešto malo ekskluzivnije i fancy, odaberite novu Toshibinu seriju u koju spada i model TOSHIBA Satellite A300-15I [034799]. Za ugodan rad na moru prije svega bi vam dobro došao ultralagan model s izdržljivom baterijom. U tom slučaju preporučavam vam model TOSHIBA Portege R500-10U [035789] s SSD diskom koji teži manje od kilograma, a vrijeme autonomije mu iznosi čak do 12,5 sati.

Osim prijenosnog računala potreban vam je i kvalitetan mobitel. Najvažnija karakteristika koju bi trebao imati je dugo vrijeme autonomije, po mogućnosti tjedan dana. A osim navedenog budući da ipak idete na more, dobro bi vam došli i dodatni multimedijalni sadržaji poput ugrađenog mp3 playera i kvalitetne kamere. Moja preporuka je model NOKIA 5310 [032488] ili Sony Ericsson W580i [029108]. I na kraju mogu samo reći – odmorite se i uživajte…


Post je objavljen 25.07.2008. u 16:55 sati.