750 g mahuna
svežanj peršinovog lišća
20 g margarina
750 g manjih rajčica
svežanj bosiljka
300 g mozzarelle
sol, papar
2 žlice krušnih mrvica
masnoća za posudu
Mahune očistite i operite, nemojte ih rezati (ostavite ih da budu dugačke). Skuhajte ih u posoljenoj vodi.
Peršinovo lišće operite, osušite i nasjeckajte.
U dubokoj tavi rastopite margarin, dodajte mahune i peršinovo lišće, kratko popržite, protresite tavu (ili eventualno sasvim lagano promiješajte kuhačom, da se mahune ne raspadnu). Začinite solju i paprom.
Rajčice operite i očistite pa ih narežite na okrugle ploške.
Bosiljak operite, osušite i nasjeckajte.
Mozzarellu ocijedite i narežite na okrugle ploške.
Vatrostalnu posudu namastite i po dnu posipajte krušnim mrvicama. Složite redove povrća i sira. Posipajte bosiljkom.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva na 15ak min da se sir rastopi.
*Recept se temelji na receptu iz časopisa «Neue Mode», 8/1984.
Jela od mahuna
Curry od krumpira i mahuna
Ligurijska salata od krumpira i tjestenine
Mahune s prosom
Mahune s umakom od slanutka
Savijača s mahunama
Tjestenina s mahunama
Vijenac od riže, mrkve i mahuna
Zapečene mahune s krumpirom na umaku
Povrće na mileramu
Schnüsch – varivo iz sjeverne Njemačke
Post je objavljen 25.07.2008. u 11:39 sati.