Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/huc

Marketing

Huc bijesni!

Jučer sam ujutro objavio post u 07:44 kako kaže vrijeme krivo zabilježeno na serveru, jer je bilo točno 8.00 kada sam pritisnuo gumb «OBJAVI» (ne šalim se, 8.00; čekao sam jer mi se učinilo zgodnim objaviti post u 8.00, a ne u 7.45; dakle administratori, dajte barem namjestite taj prokleti sat, kada vam već one zahtjevnije stvari malo sporije idu ili uopće ne idu).

Danas pred jutro, oko pet sati, skočio sam do bloga i gle, umjesto moje sličke u zadnjem postu nađem slijedeću obavijest:

Image Hosted by ImageShack.us


Opla!

Dakle, ogriješio sam se njihove uvjete korištenja. Dobro rekoh, može biti jerbo ih nisam ni pročitao kada sam kreirao account (tko to još čita!), pa sam pošao vidjeti o šta sam se to zapravo ogriješio. Naravno da sam znao da korištenje Nikeovog logotipa na dupetu rimske skulpture spada u kategoriju neovlaštenog korištenja logotipa, ali razumijte me, morao sam objaviti post (odugovlačenje s postom u mom svijetu spada u kategoriju smrtnog grijeha!). Nisam imao vremena pisati pismo slijedećeg sadržaja: «Dragi Nike-u, lijepo Vas molim da mi dopustite da stavim Vaš prelijepi logo na mušku stražnjicu rimske skulpture (pogledati prilog). Stražnjica je savršena (gotovo kao moja, hi-hi-hi, ali nemojte tražiti da stavite nešto u nju), i mislim da bi Vam moglo služiti na čast da se vaš logo tamo nađe. Povrh toga moj blog je izrazito posjećen. Prema mnogim statističarima uzlazni trend će se nastaviti u slijedećih pet godina... Dakle, još jedna reklama (i to besplatna) svakako nije na odmet, barem ja to tako vidim. U ostalom, mislim da ne trebam ni spominjati da sam zagriženi korisnik Vaših proizvoda, i to ne samo kao boksač, već kao bloger, dizajner, te slikar u pluskvamperfektu... Adidas mi se gadi, Kappa me žulja, Puma me šarka po svu noć sanja... Unaprijed zahvalan. Srdačan pozdrav – Huc.»

I tako, otišao sam na Photobucketove stranice i čitao uvjete korištenja, nimalo zanimljivo štivo.

Evo, daklem, nekoliko točaka po kojima sam se ja, Huc, rođen 08.11.1773. od majke Kukunke i tate Barabe ogrješio u ovom slučaju:

8.3 exploits people in a sexual or violent manner;
8.4 contains nudity, excessive violence, or offensive subject matter or contains a link to an adult website;
8.7 constitutes or promotes information that you know is false or misleading or promotes illegal activities or conduct that is abusive, threatening, obscene, defamatory or libelous;
8.8 constitutes or promotes an illegal or unauthorized copy of another person’s copyrighted work;
8.14 includes a photograph or video of another person that you have posted without that person's consent; or
8.15 violates the privacy rights, publicity rights, defamation rights, copyrights, trademark rights, contract rights or any other rights of any person.

Uh, ti Boga kako sam griješan !!! Mea culpa, mea maxima culpa!!!

I dobro sad, neka im bude… Ono što bih zapravo želio znati - pa bih molio kakvog informatičara da mi objasni - na koji način rade servisi za upload fotki, tj. kako su, ili što je u tom nepreglednom moru svakodnevno uploadanih fotki otkrilo:

a) nepoćudnu rimsku guzicu
b) neovlašteno iskorišten nike-ov logo u ironične svrhe…

Samo mi nemojte reći da postoje neki zaposlenici u tim firmama, bijedni robovi zaduženi za pregledavanje objavljenog sadržaja, ili da je administrator bloga, urednik bloga, tko već (nedaj bože neki slučajni prolaznik patuljak) prijavio nepoćudan sadržaj na Photobucket jer će to u meni:

a) razbuktati paranoju
b) izazvati sažaljenje veliko kao svemir spram ljudi koji rade takav posao
c) ogaditi ljude koji održavaju ovaj servis (ukoliko se ovo amatersko mrljanje uopće može nazvati održavanjem)

Dok očekujem vaše cijenjene odgovore idem napraviti test. Naime, stavit ću istu sliku, nepromijenjenog naziva na ImageShack (gdje sam zapravo do nedugo uploadovao slike) i čekati da vidim hoću li dobiti slično upozorenje, ako da, koliko će im za to trebati vremena.

Dakle sporna slika:

Image Hosted by ImageShack.us


I jedna nova, angažirana:

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 25.07.2008. u 09:34 sati.