Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

Thinner (1996)

(r: Tom Holland)

Image Hosted by ImageShack.us

Još jedna ekranizacija Kingovog djela.
I to iznenađujuće dobra - u usporedbi s drugim ekranizacijama, naravno.

Priča
Mega debelom tipu (preočita gumena maska na mršavom tipu!) zgodna ženica puši kurac dok se voze kući autom, kao jako je napaljena na njega (hah! ajd dobro...). I tako dok je on pred srčanim ispred auta mu istrči neka stara ciganka. On je zgazi i ubije. Kako je on cijenjeni odvjetnik u toj maloj vukojebini gjde se radnja odvija, sudac i šerif mu pomognu i on izađe uz samo dvije packe. Ali! Vani ga zaskoći otac(!!) od stare ciganke (tip ima preko sto godina - glumi ga tip od 50) odoirne ga po čelu i promrmlja "thinner" i otad debeli poprilično brzo počne gubiti kile. Sudac se pretvara u čovjeka guštera i tako dalje. Da li je stari cigo biti tako dobar da skine strašnu kletvu??

Image Hosted by ImageShack.us

Kako rekoh simpatićan tv filmić, dosta dobrog tijeka radnje (mada je moglo i malo brže!), te uz samo koju nelogičnost (opaki mafijaš sam riješava probleme? Aha.).

Zaključak
Može se pogledati. Ne očekivati ništa posebno.


Ocjena: 5/10



Trivia: inače Tom Holland je režirao i Fright Night (1985), jedan od najboljih filmova o vampirima, kao i legendarni Child's Play (1988). Iz njegove filmografije me još zanima i The Owl (1991) za kojeg je napisao priču, film je navodno očajan. Superjunak koji sebe naziva Sova?! Kako to može biti loše?!:-)
Jedva čekam!





Post je objavljen 28.08.2008. u 21:41 sati.