Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

Blood Sucking Freaks (1976)

(r: Joel M. Reed)

Image Hosted by ImageShack.us

Ok, za večeras sam si planirao nekakav dobar kultni ultra violence. Kao dobar izbor činio mi se Blood Sucking Freaks ili ti The Incredible Torture Show (1976) kako je zaveden na IMDb-su, mada bi vjerovatno bilo najbolje da su zadržali originalni naslov Sardu, Master of the Screaming Virgins, jer u filmu ima JAKO puno iritantrnog ženskog vrištanja. Sad koliko je djevica...

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Publika koju je teško zadovoljiti!

Pa, brzo sam odustao od filma, jer je predebilan za gledanje. Ok, ima dobrih ideja: korištenje žena kao stolova za jelo, vađenje očiju i rezanje ruku ženskoj na pozornici pred nezainteresiranom publikom, držanje golih zgodnih žena u kavezima te hranjenje istih ljudskim mesom i tako dalje, u biti film je pun dobrih ideja koje nisu nikako iskorištene.
Ok, možda je u ono vrijeme film nekoga i šokirao, a je, jer je stekao kultni status, danas meni te scene mučenja izazivaju samo zijevanje, ok možda je problem u meni ;-) ali većinu tih ideja su puno bolje iskoristili u hrpi novih naslinih pornića, npr. prije opisan odlični serijal FuckedAndBound i more drugih gdje cure stvarno bičuju, dave, seru po njima, pljuju, šamaraju i šta sve ne. A isto nema priče kao ni ovdje. Jesu li onda ti novi pornići novi ART?!

Osim iritantnog i neuvjerljivog ženskog vrištanja i očajne glume moram spomenuti i ultra iritantni sundtrack.
Zanimljivo je i to da je film čak i sam redatelj snimio preko kurca, on je u biti trebao pare za nekakav drugi film o rock zvijezdi koju progoni obožavateljica pa je snimio ovo.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

I za kraj jedna zanimljiva trivija, koja pokazuje koliko je Troma ipak kul, naime film je naravno odmah bio zabranjen u SAD-u nakog žalbe WAP-a ("Žene protiv pornografije") te nije čak ni išao na procjenu pred MPAA, Troma je editirala film da bi dobila "R" rating, a onda su u kina poslali NE-EDITIRANU verziju s naljepnicom "R"!:-)
MPAA ih je naravno tužila, no ipak su pokazali da imaju muda i da su valjda i najkul, te možda i jedina prava nezavisna izdavačka filmska kuća u SAD-u.

Image Hosted by ImageShack.us
Ispija mi mozak na slamčicu!

A što se tiče samog filma: još jedno teško i nepotrebno sranje.
Pogledati jedino da bi rekli da ste ga pogledali.

Ocjena: 2/10 (ideje, golotinja...)



Zgodan citat:
Master Sardu: Well, how's our little patient today?
Natasha D'Natalie: I won't dance.
Master Sardu: Enough of that. Time to recoup your energy. Ralphus has made some chicken soup for you.
[feeding Natasha]
Master Sardu: There. He made it especially for you.
Natasha D'Natalie: Mmm.
Master Sardu: Delicious?
Ralphus: My mother taught me. I used the whole chicken. The secret is cooking it alive.






Post je objavljen 28.07.2008. u 21:46 sati.