Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kvi

Marketing

MESSI ČUDO OD DJETETA

Karijera Lionela Messija započela je 1995. godine u klubu Newell's Old Boys, gdje je igrao do 2000. godine. S 13 godina Messi je odlučio sreću potražiti preko Atlantika u Barceloni, gdje se pridružio U-14 momčadi. Messi je napredovao spektakularno u svim uzrastima Barce, napredovavši vrlo brzo iz Barcelone C (juniorske ekipe) u Barcelonu B (rezervnu momčad), a sa 16 godina je debitirao za prvu momčad, u prijateljskom susretu protiv Porta na otvaranju novog Dragăo stadiona. Maradona ga već proglašava svojim nasljednikom zbog nevjerovatne tehnike, preciznosti i brzine.

Nadolazeća sezona 2004.-05., Messiju je donijela prvi nastup na službenoj utakmici, 16. listopada 2004., u gradskom derbiju protiv Espanyola na Olimpijskom stadionu, u pobjedi Barce 1:0. Zahvaljujući ozljedama nekoliko prvotimaca, Messi je postao standardni član Barcelonine prve momčadi. Dana 1. svibnja 2005. u utakmici protiv Albacetea postao je najmlađi igrač koji je postigao pogodak za Barcelonu - imao je samo 17 godina, 10 mjeseci i 7 dana.

Na Svjetskom U-20 prvenstvu u Nizozemskoj 2005. Messi je ne samo osvojio naslov prvaka, već je bio i najbolji strijelac te je proglašen najboljim igračem prvenstva. Ubrzo nakon toga debitirao je i za argentinsku reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske.

Sredinom sezone 2005./06. Messi je promijenio broj dresa iz 30 u 19, kao rezultat promjene u njegovoj registraciji s kojom je imao problema. To se odnosi samo na španjolski Kup i prvenstvo, dok će u Ligi prvaka i dalje nastupati pod brojem 30.

Godine 2006. Messi je produžio vjernost Barceloni do 2014. godine.

Sredinom sezone 2006./07. Messi postiže golove koji neodoljivo podsjećaju na Maradonina remek-djela. Prvo hat-trick protiv Real Madrida, zatim u utakmici kupa protiv Getafea postiže gol nakon što je prešao 6 protivničkih igrača uključujući i vratara (sličan gol kakav je Maradona dao na Svjetskom prvenstvu u Meksiku). Na samom kraju sezone postiže gol rukom, koji mu je priznat, baš kao i Maradoni.

Post je objavljen 23.07.2008. u 14:54 sati.