Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gastrouzitak

Marketing

SALATA OD TUNE

Kako je ovo prvi recept krenut ću do nečeg sasvim trivijalnog, no iznenađenje za mnoga nepca. Prvo, za obavjest, ja obožavam salate i kombiniram sve i svašta. To je jednostavno, jeftino i zdravo. Mnogi ne vole povrće. Nadam se da ću im ovim putem otkriti nove poglede na povrće kako bi i njima postalo ukusno.

Svi su kad tad čuli za salatu od tune, ali uglavnom to su "lagane" salate s majonezom (koja je meni bljak) i nekvalitetnom tjesteninom. Meni ona predstavlja obrok, ali to ne znači zato ubijanje okusa ribe, već podržavanje tog predivnog okusa zdrave prehrane.

A sada na recept njami :

Sastojci (za jednu osobu - mene):

- 1 limenka tune u komadima (može ili u salamuri ili u maslinovom ulju ili... no nikada ne kupujem onu u komadićima je ima gorkastiji okus i uvuče se ono ulje u meso, pa je sve skupa premasno)
- 1 svježi krastavac srednje veličine*
- 1 svježa mrkva srednje veličine*
- 1 srednja* rajčica
- 1 sreadnja jabuka
- maslinovo ulje, sol, papar
- malo kopra, malo peršina, nasjeckani
- 1 češanj češnjaka sitno narezan
--------------------------------------
Tunu ocijediti, staviti u posudu. Krastavac oguliti (ako je mladi ne, u kori ima puno zdravlja), nasjeckati na kockice ili neke druge oblike, dodati tuni. Mrkvu oguliti (ako je damaća samo je dobro oprati s grubom stranom spužvice, "kora" je zdrava), nasjeckati na kockice ili neke druge oblike. Rajčicu nasjeckati na kockice. Jabuku (oguliti po volji, kora ista proiča kao gore) , riješiti sredine nasjeckati na kockice ili oblike. Češnjak, peršin, kopar dobro usitniti. Sve staviti u posudu, posoliti i popapriti po želji, zauljiti po želji. Sve promiješati i polako s puno gušta uživati u hrskavosti i okusima...
Dobar tek!


*ove veličine su vrlo upitne, ali budući da za to ne važem mora se ocijeniti od oka ili iskustvom koliko je kome dovoljno.

>>Inačice:
jabuka može i nemora, meni se jako sviđa...
kopar isto....
mrkva isto...
može se dodati paprike...
znam dodati maslina, kapara,
ili kukuruza, grha...
ponekad dodam feta sira...
...jako dobar recept za istraživanje...


Post je objavljen 23.07.2008. u 10:25 sati.