Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/realmadridfan4ever777

Marketing

EVO MALO O KOŠARKAŠIMA......

Kobe Bryant (Philadelphia, SAD, 23. kolovoza 1978.) američki je košarkaš, koji trenutačno igra u NBA ligi za ekipu Los Angeles Lakersa. Visok je 198 cm, i igra na poziciji beka.

Izabran je na NBA draftu 1996. godine kao 13. izbor, od strane Charlotte Hornetsa. Time je postao prvi bek, koji je izabran iz srednje škole. Ipak za Hornetse nije odigrao niti jednu utakmicu jer ga je menadžer Lakersa, Jerry West doveo u klub, u zamjenu za Divca. S godinama je izrastao u igrača koji je stub igre kluba i uz Shaquille O'Neala, bio glavna poluga u osvajanju tri NBA titule Lakersa.

5. ožujka 2003. godine, Bryant je postao najmlađi igrač koji je postigao 10 000 bodova (24 godine, 193 dana), na utakmici protiv Indiana Pacersa.

22. siječnja 2006. godine, igrajući protiv Toronto Raptorsa, Bryant je ubacio 81 bod, postavši drugi najbolji strijelac na jednoj utakmici u povijesti NBA lige. Prvi je Wilt Chamberlain sa 100 ubačenih koševa.

Image Hosted by ImageShack.us





LeBron Raymone James (Akron, Ohio, 30. prosinca, 1984.), američki košarkaš.

LeBron James, poznat i pod nadimkom King James (kralj James) ili The Chosen One (Izabrani) američki je All-Star košarkaš koji igra za NBA momčad Cleveland Cavaliers (poznate i kao Cavs). Bio je najveća srednjoškolska zvijezda u SAD-u. Još kao srednjoškolac smatran je čudom košarke. Izlazio je na naslovnicama brojnih uglednih časopisa kao što je SLAM Magazine ili Sports Illustrated.

S 18 godina izabran je kao prvi izbor prve runde na NBA Draftu. Prije nego što je odigrao prvu utakmicu, potpisao je ugovor s tvrtkom Nike vrijedan 90 milijuna dolara. U dosadašnjoj trogodišnjoj karijeri srušio je mnoge rekorde, bio proglašen najboljim mladim igračem godine (Rookie of the year), bio MVP All-Star utakmice 2006. godine, 2007. godine i mnoge druge nagrade. U sezoni 2006./2007. po prvi put u povijesti poveo je svoju momčad Cleveland Cavaliers u finale NBA lige.

Igra na poziciji 3, ali ponekad igra i na poziciji 1 ili 2. Bio je član brončane momčadi s Olimpijskih igara u Ateni te član brončane momčadi sa Svjetskog prvenstva u Japanu 2006. godine.

Image Hosted by ImageShack.us




Allen Iverson (rođen Hampton, Virginia, 7. lipnja 1975.)
je prefesionalni košarkaš koji trenutno igra za Denver Nuggets.
Prema službenim podacima, težak je 75 kg, avisok je 1,83 cm. Trenutno igra svoju 12 sezonu u NBA ligi.

Igra poziciju beka (ponekad playmakera). Broj dresa mu je 3. Bio je prvi pick drafta 1996. godine za Philadelphiu 76ers. Nadimci su mu: A.I. i The Answer.

Image Hosted by ImageShack.us

Tracy McGrady košarkašku karijeru je započeo u "Mt. Zion Christian Academy". Tracy nije pohađao fakultet ,ali je zato neko vrijeme igrao u na sveučilištu u Kentuckyju. Istaknuo se u Reebok ABCD kampu u kojem su bili najbolji igrači sveučilišta. Proglašen je i najboljim sveučelišnim igračem od magazina "USA Today". Postao je poznat američkoj javnosti nakon nastupa na Adidas ABCD kampu. Na NBA Draftu izabran je kao 9 u 1 krugu od strane Toronto Raptorsa. Chicago Bullsi su htijeli zamjeniti Scottia Pippena za McGradyja, što bi se i dogodilo da Michael Jordan nije objavio kraj svoje karijere.

McGrady je u Raptorsima svake sezone bio bolji i bolji, pa je tako dobivao veče minutaže i bolje brojeve. Njegov suigrač, a ujedno i rođak je bio Vince Carter. 2000 godine na NBA All Star natjecanju u zakucavanjima McGrady je čak i asistirao Carteru, na kojem se i sam natjecao. U Torontu je McGrady bio zadužen za asistitencije, a Carter za postizanje koševa. U Torontu je imao prosjek od 7 koševa po utakmici. 2000 godine McGrady je "tradean" Orlando Magicu. U Orlandu je McGrady bio suigrač našeg Gorana Giričeka. McGrady je proglašen za igrača koji je najviše popravio svoju igru. 2001/2002 sezone Tracy je upisao 32.1 koš po utakmici. Upisao je 62 koša na utakmici protiv Washington Wizardsa 2004 godine te postao 4 košarkaš koji je uspio zabiti više od 60 koševa. Te je godine Orlando proživio najgoru sezonu, te je sam McGrady priznao da nije davao 100% svoje snage. Te je godine dogovorena zamjena u Houston Rocketse.

McGradyijev suigrač je postao najviši igrač u NBA-u Yao Ming. Prva je sezona počela slabo za Houston, ali u sredini sezone trener Jeff Van Gundy uveo je neke promjene te je McGradyija poslao u napad a Minga u obranu, što je pomoglo Rocketsima u pobjedi protiv San Antonio Spursa. Houston Rocketsi su ušli u doigravanja ali su zaustavljeni u prvom kolu protiv Dallas Mavericksa. 2005/2006 sezone McGrady je propustio 8 utakmica zbog ozljede leđa. Nakon povratka na terene McGradyja su morali nosilima iznositi u poluvremenu protiv Denver Nuggetsa, te je primljen u bolnicu. Iako ozljeđen, Tracy se ponovo vratio na terene ali nije mogao završiti niti jednu utakmicu do kraja. Zanimljiv je podatak da sve utakmice koje McGrady nije igrao, Houston nije pobjedio. U 2006/2007 sezoni, "The great wall of China" Yao Ming se također ozlijedio, tako da su sve nade položene u McGradyja koji, iako nije mogao zabiti, odlično je asistirao tako da su i bez Minga Rocketsi uspijeli ući u doigravanja ali su opet u prvom kolu izgubili protiv Utah Jazzersa. McGrady je trenutno pod ugovorom koji ga drži u Houstonu do 2010.

Image Hosted by ImageShack.us






Post je objavljen 22.07.2008. u 18:07 sati.