Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/super88star

Marketing

*titanic*



Image and video hosting by TinyPic

(NE)RIJEŠENE TAJNE!!!
Ostala su u priči o Titanicu ipak i neka pitanja na čije ćemo odgovore još morati čekati, a možda ih nikada niti nećemo pronaći. Jedno od najčešćih pitanja je: što je orkestar zadnje svirao kad je brod tonuo? Vjeruje se kako je zadnja skladba bila Bliže, moj Bože, tebi (istom se skladbom kao zadnjom poslužio i Cameron u filmu)ili melodija Autumn. Ipak, većina preživjelih tvrdi da je posljednja skladba bila Bliže, moj Bože, tebi (ja je nazivam po tekstu: Bliže, o Bože moj)i nema razloga da im ne vjerujemo. Neki tvrde da su čuli ragtime, a jedan kaže da orkestar uopće nije svirao. Ipak, telegrafist Harold Bride, koji je imao jako dobar sluh kaže da je u jednom trenutku čuo melodiju Autumn.
Špekulira se i o tome, kako su poginuli prvi časnik Murdoch i kapetan Smith. Za obojicu se priča kako su se ubili pištoljem, ali to je sve dio legende. Zapravo je kapetan stajao na mostu kad je taj dio broda potonuo u more. Silina vode je odnijela kormilarnicu , a ostatak mosta teško oštetila pri čemu je kapetan vjerojatno poginuo. Također se priča o njegovim posljednjim riječima- Drž' te se britanski… i …neka se svatko brine za sebe koje su zapravo dio legende. Ako i jest nešto rekao, onda je druga izjava realnija.
O prvom časniku Murdochu se pričalo da je, želeći spriječiti navalu na preostale čamce, divlje pucao u masu na palubi i pri tome ubio nekoliko muškaraca. Nakon toga je navodno sebi ispalio hitac u glavu( i tu je teoriju iskoristio Cameron u svom filmu). No, međutim, ni u to ne možemo potpuno vjerovati, jer Murdochovo tijelo nikada nije nađeno, a kod nijednog od pronađenih 328 leševa nije nađena rana od vatrenog oružja.
Nadalje, skriveno blago. To je draž svake brodske olupine. Ni Titanic nije izuzetak. Poznate su priče o tome da je na brodu bila velika pošiljka zlata namijenjena SAD-u. Legenda je nastala nakon izjave brodskog skladištara Franka Prenticea, koji se nekoliko godina kasnije sjetio da je sudjelovao u utovaru zlatnih i srebrnih poluga. Stručnjaci tvrde da nikakav takav utovar nije zabilježen na tovarnoj listi. To naravno, ništa ne znači, jer se događalo da se takva vrsta tovara nije vodila kao takva. Nažalost, engleska banka svoje akte već gotovo 100 godina drži pod ključem. Ako je takav transport zaista postojao, dobro je zataškan… To su samo neka od mnogih, još otvorenih pitanja vezanih uz katastrofu. Ostaju dio legende tog znamenitog broda. Možda je to i dobro, jer i stari dvorci čuvaju svoje tajne o duhovima i njihovoj prošlosti…I Titanic će, nedvojbeno, sačuvati neke svoje romantične tajne, koje će njegovu, dugoistraživanu povijest činiti uvijek iznova zanimljivom.

boomp3.com

Image and video hosting by TinyPic


DAJTE LJUDI KOMAJTE BAR 100 KOMOVA JER OVO MI JE NAJ DRAŽI POST.....POZZZZzzzzzzzZZZZZzzzzzzzZZZZzzzzzzZZZZZzzzzzZZZZZzz


blinkyou.com


Post je objavljen 22.07.2008. u 12:09 sati.