Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cryingplanet

Marketing

Spasimo sebe, a onda svijet



Svi se nešto brinemo za druge, za životinje i za cijeli svijet, a u vlastitom gnijezdu plivamo u govnima.
Ljudi osvajaju vrhove planina, svemir, grade letjelice koje idu sve dalje i dalje po svemiru, tehnologija svakim danom napreduje, ali svoj vlastiti planet ne poznajemo. Tako i mi. Žao nam je kad gledamo ratovanje i ubijanje po televiziji, kad netko mući neku životinjicu, kad mladi poginu u nekoj prometnoj nesreći, "pucamo" daleko, što dalje od sebe. A kad trebamo komunicirat s nekim pokaže se koliko smo svjesni života i svega oko sebe. Koliko smo duhovno napredovali.
Od istih tih koji se "brinu za svijet" dolazi najveća mržnja prema drugome, nekulturno ponašanje i komunikacija, nepoštovanje tuđeg života, mišljenja i načina življenja i žive u svijetu gdje su samo oni u pravu i gdje su oni poslani mijenjati svijet po sebi. Jednom riječju - egocentrici!
Rad na sebi i duhovno napredovanje nije uzgajanje ega nego suprotno.
Zapitajte se kako se vi ponašate prema drugim ljudima i kako to ponašanje utjeće na druge, što to na kraju krajeva govori o vama? Tko će kasnije uopće želit pričat s vama o ičem? Jednostavno će reći - ja ne želim pričat s njim/njom o ničem jer je zatupljen i uvijek se počne svađat ako nije po njegovom/njenom i ako mu ne hranim ego. Mislim da to nitko od nas ne želi. Ako ste već odlučili ne biti ono što jeste nego se ufuravate u uloge duhovnjaka onda pošteno i glumite duhovnjake, glumite kao pravi glumci ili odustanite od uloge.
Nije bitno što tko ima na tanjuru, to nije vaš posao, nije ni vaš posao tko kako živi i što misli. Ono što vas treba bit briga je vaš život o kojem najmanje imate pojma.
Prvo širimo poštovanje i ljubav prema sebi i našim bližnjima, a onda se brinimo za cijeli svijet.




Post je objavljen 21.07.2008. u 23:40 sati.