Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Paprike punjene kukuruzom

Image and video hosting by TinyPic


oko 7 paprika srednje veličine
2 glavice luka
mala konzerva rajčice
200 g kukuruza šećerca iz limenke
150 g feta sira
1 žlica kiselog vrhnja
100 g krušnih mrvica
čili paprike
100 ml bijelog vina
300 ml pasirane rajčice iz tetrapaka
sol, mljeveni čili
oregano
sjeckano peršinovo lišće


Paprikama odrežite vrh pa ih izdubite.

Luk nasjeckajte. Čili paprike nasjeckajte na sitno (količinu odredite sami).

Pelate ocijedite i narežite na komadiće pa ih popržite zajedno s lukom. Dodajte narezani sir, kiselo vrhnje, krušne mrvice, nasjeckani peršin, nasjeckani čili i začine. Dobro promiješajte, maknite sa štednjaka i smjesom punite paprike.

Paprike slažitejednu do druge (s otvorom prema gore, kako nadjev ne bi izlazio) u dublji namašteni lim ili vatrostalnu posudu.

Propasiranu rajčicu pomiješajte s vinom, lagano začinite i umiješajte origano. Umak prelijte po paprikama. Posudu prekrijte aluminijskom folijom ili poklopcem da umak ne prska po pećnici.

Pecite 40-60 min na 200-220 stupnjeva (ovisi o vrsti i veličini paprika).

*Recept se donekle temelji na receptu iz «Naše najljepše: Kuhati sa srcem».


Recepti za punjene paprike
Paprike punjene šampinjonima i rižom
Paprike punjene tjesteninom i mozzarellom
Rizi-bizi paprike




Post je objavljen 21.07.2008. u 09:46 sati.