Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sarayka

Marketing

Chelavac ?!

Free Image Hosting by FreeImageHosting.netuzmimo za primjer hrpu.. Hrpa nekih zrnaca..mozda vam se cini da ovaj pocetak nema veze s chelavcima..al povezat cu ja to vec nekako :)
eh ..znaci..gdje stadoh..hrpa nekih zrnaca..to cemo uzeti kao neki broj n... hrpa ostaje hrpa i kada joj se oduzme jedno zrno.. n-1..ona ostaje hrpa i kad joj se oduzmu 2 zrna ..3 zrna..pa fakticki dolazimo do brojke 1 gdje hrpa ostaje hrpa i dalje..a zatim i kad to jedno zrno uzmemo..i broj 0 postaje hrpa..eh..kakve to veze ima sa celavcima..
Celavcem se smatra onaj bez ijedne dlake..onaj sa dvije dlake..sa 3 ..sa 5..pa dokle..zar se ne treba povuci neka granica..i onda opet dodjemo da onaj sa ''gustom'' kosom isto tako moze biti celavac..celavac moze biti onaj koji ima X dlaka na glavi..ali je osisan na dvicu..
ovo je samo banalan primjer za neke slicne situacije u zivotu..eto ti primjera besparice..tako razliciti pogledi na besparicu..neko besparicom smatra kad ne moze svaki dan otici u shopping i potrositi 200-300KM..kod vas bi to mislim bilo oko 800-1000kn..nebitno..neko besparicom smatra kad nema dovoljno ni da kupi sebi jesti..
Ko je ustvari adekvatna osoba da odredi te granice ? postoji li takva rolleyes

Kada hrpa prestaje biti hrpa ?!

sry svima koje sam zapostavila..nisam bila u sarajevu,pa nisam bila uz komp..i nisam vas mogla posjecivati..a uz to sam sinoc i username zaboravila headbang

Post je objavljen 19.07.2008. u 13:01 sati.