Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Bianca Matković sastala se s mađarskim državnim tajnikom

Državna tajnica za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Bianca Matković sastala se u petak 18. srpnja s Ferencom Gemesijem, državnim tajnikom u Uredu predsjednika Vlade Republike Mađarske.



Državna tajnica Matković upoznala je državnog tajnika Gemesija s tijekom reformi koje Republika Hrvatska poduzima u procesima pristupanja Europskoj uniji i NATO-u, uputivši pritom zahvalu Vladi Republike Mađarske na kontinuiranoj potpori koju pruža Hrvatskoj u tom području.

Na sastanku se razgovaralo o organizaciji treće zajedničke sjednice hrvatske i mađarske Vlade, koja će se održati u rujnu ove godine u mađarskom gradu Pečuhu. Naglašeno je pritom kako je održavanje ovakvih zajedničkih sjednica važno za stalno unaprjeđenje bilateralnih političkih odnosa, kao i za provedbu niza zajedničkih međudržavnih projekata.

U kontekstu razgovora o stanju u regiji državni tajnik Gemesi istaknuo je značaj Hrvatske kao faktora stabilnosti, koja svojim iskustvima može pomoći i drugim državama regije u njihovom pristupanju euro-atlantskim integracijama.

Post je objavljen 19.07.2008. u 12:59 sati.