Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

NOVO: Eda Vujević - 'U sfinginoj sjeni' (Fraktura, 2008.)



Eda Vujević
'U sfinginoj sjeni'

roman
izd. Fraktura
Cijena: 119,00 kn
Broj stranica: 268
Uvez: meki
Visina: 195 mm

Riječ izdavača



Split, ratne devedesete, doba je korupcije, straha na ulicama, sveopće nesigurnosti, vrijeme koje ne ostavlja prevelike nade. U redakciji novina, u središtu zbivanja, u centru informacija Zoja i Siniša proživljavaju svoju najveću ljubav ne obazirući se na svoje obitelji, okolinu i neizdrživ pritisak svuda oko sebe. Dvije godine poslije fotoreporter Siniša, nesklon pisanju, ispričat će njihovu intimnu dramu slažući u glavi slike koje ne može zaboraviti, neobjavljene fotografije i one koje nikada nije snimio.

Strastven, osjećajan, erotičan, tužan i veseo, roman splitske spisateljice i novinarke Ede Vujević 'U sfinginoj sjeni' snažna je slika ljubavi koja ne poznaje granice i prelazi preko svih barijera. Prepun finih nijansi, odličnih dijaloga i opisa, lišen svake patetike, a prožet emocijama, ovaj roman oštra je fotografija jedne epohe i nadasve mjesta običnih ljudi u njoj.

Eda Vujević rođena je 1961. godine u Kninu, gdje je maturirala, a Pravni fakultet završila je u Splitu. Od 1990. godine profesionalna je novinarka u dnevnome listu Slobodna Dalmacija. Objavila je dvije zbirke poezije - 'Miris ribe' (Narodno sveučilište, Split, 1993.) i 'Dječja soba' (Književni krug, Split, 2001.), roman 'Na čekanju s Filomenom Pravdić' (Slobodna Dalmacija, 2002.), knjigu 'Droga - opća opasnost' (Lukana, Split, 1995.) i u suautorstvu s novinarom Damirom Pilićem knjigu 'Dedal na iglama '(Naklada Bošković, Split, 2005.).






Post je objavljen 19.07.2008. u 07:09 sati.