Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/topsicret

Marketing

new york yankees i tom cruise

Vjerojatno se pitate što jedan glumac i ovaj slavni tim imaju zajedničko? Ne poznajem ni jedne ni druge a ipak na moj e-mail je došla obavijest da su članovi tima poginuli u autobusnoj nesreći a slavni glumac u zrakoplovnoj. Informacije svježe. Nisam se usudio otvoriti i pogledati što se krije iza bombastičnih naslova pisama koja mi šalju posve nepoznati ljudi. Jesam li već spomenuo koliko mrzim spam? Možda me naprosto nitko ozbiljno nije shvatio. Krije li se iza toga super ubojiti virus koji bi sržio moje nove skupoplaćene čipove brand new shiny computer-a?
Kažu da je radoznalost ubila mačku, pa sukladno tomu pušem i na hladno te suzbijam svoju nemirnu prirodu. Ne, ne, baš neću otvoriti ta pisma i shvatiti kakv luđak pronađe baš moju adresu i onda se trudi zainteresirati me takvim naslovima. Prvo, gospodin dotični glumac je posljednji glumac na svijetu zbog kojeg bi riskirao da i dlaka nedostaje s glave (čitaj matične ploče) mog ljubimca, a za navedeni tim ne navijam. Čak ni ne kužim kakav je to sport koji je toliko zaludio prosječnog Amerikanca.
I ako mi je zdrav razum govorio kako u tome nema ni trunke istine, i mada me to zanima manje nego li gledanje parenja komaraca na you tube, progooglam ja malo, prema "ne budi lijen" poslovici i naravno, ne pronađem takve crne vijesti. Svi su živi i zdravi i u jednom komadu. Dođe mi da uzvratim pošiljatelju njegov mail uz prigodnu poruku "f...k y.u". Da sam hacker, mislim da bih takvim manijacima s guštom krekirao komp, premda sam posve miroljubive prirode i kao pravnik svjestan posljedica i negativnih konotacija takvog čina.
Jesam li već spomenuo kako zaista mrzim spam?
Kada bih bio junak nekog strip romana, vjerojatno bi me autor nacrtao namrgođenog, s čašom nečeg žestokog u ruci a oblačić iznad moje glave bio bi ispunjen neartikuliranim glasovima bijesa poput "gunđ, argh, uh, pas mater, frflj..." i slično. Pogled ledeniji od ledenjaka s Kriptona. Tamne oči sužene, a brada podrhtava. Komično u neku ruku, zar ne? Ljutiti se na nekoga s drugog kraja svijeta što pokušava izmanipulirati nekog jadnog naivca (a ne, mene ne).
Molim ipak, ako se netko od čitatelja ipak usudi pročitati što se krije iza ovih poruka, a računalo im ostane neoštećeno, neka jave svoja saznanja.

Aries

Post je objavljen 17.07.2008. u 22:37 sati.