Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ilok4ever

Marketing

Novosti iz nogometa

Kamerunac Samuel Etto odlučio: Idem u Uzbekistan


Kamerunca su željeli najveći europski klubovi poput Intera, Milana i Chelseaja, no novac ga je na kraju odvukao u uzbekistanski Kuruvči 16:46 | 17.07.2008. | Piše: Nikša GvardiolOčekujemo dolazak Samuela Eto’oa, s kojim ćemo potpisati ugovor, izjavili su čelnici uzbekistanskog Kuruvčija, koji bi Kamerunca doveli isključivo za nastupe u azijskoj Ligi prvaka. Glavni motiv dolaska Barcina napadača, naravno, je novac, koji bi potpisom za taj klub ušao u sam vrh najplaćenijih nogometaša današnjice. Prvi ugovor potpisao bi na tri do šest mjeseci, a onda bi zajednički odlučili kako dalje. U Kuruvčiju su navodno već prezentirali Eto’o i taj dugoročniji dio plana, težak 40 milijuna eura, ali zasad je nepoznato na koliko godina.
Jedina “tajna” koja je procurila izvan kluba je to da će Eto’o, potpiše li taj duži ugovor, postati najplaćeniji nogometaš svijeta. Plaćeniji i od Cristiana Ronalda.

DOVELI GA DA OŽIVI NOGOMET I DRŽAVU
Samuel Eto’o je u Uzbekistanu dočekan poput najvećih državnika, a i uloga bi mu tamo trebala biti “državnička”. Naime, čelni ljudi Kuruvčija tvrde da Kamerunca nisu doveli samo iz privatnih interesa, već da bi njegov dolazak trebao biti veliki stimulans za cijeli uzbekistanski nogomet, ali i državu. A u tom slučaju i golem novac koji su mu spremni dati nije loša investicija. Jer uz njega će Uzbekistan procvjetati.


Dinamo - Linfield 2:0

Golovima Marija Mandžukića i Dine Drpića Modri su pobijedili na gostovanju u Belfastu i napravili velik korak prema 2. pretkolu Lige prvaka

LINFIELD: Mannus - Hagan, Murphy, Bailie, Douglas - Lindsey (od 73. Burns), Gault, Mulgrew, 0'Kane, McAreavey (od 76. Thompson) - Downey.
DINAMO: Butina - Etto, Drpić, Bišćan, Carlos - Chago (od 57. Badelj), Vrdoljak - Mikić (od 46. Sammir), Mandžukić, Morales - Balaban (od 78. Tadić)


"Hajdučko srce" Hrgović iduće tri godine u Dinamu!


Senzacionalan transfer odradila su braća Mamić angažmanom Mirka Hrgovića, koji je u četvrtak potpisao trogodišnji ugovor s Dinamom
Hajduk me, svi to znaju, nije želio, a Dinamo je bio vrlo korektan i konkretan. Sve smo brzo dogovorili, potvrdio je Mirko Hrgović vijest da je postao igrač zagrebačkog Dinama.
Nakon što je u Sjevernoj Irskoj vidio da mu opasno 'škripi' na lijevom boku, Zdravko Mamić nije želio gubiti vrijeme. Odmah je telefonom nazvao bivšeg kapetana Hajduka i "hajdučko srce" iz prošle sezone Mirka Hrgovića. Našli su se na naplatnim kućicama u Dugopolju, na autocesti Zagreb - Split, gdje je Hrgović odmah i potpisao ugovor. U iduće tri godine Hrgović će zaraditi 1,5 eura!
Sigurno je da će ovaj transfer izazvati puno 'bure', pogotovo među navijačima. Jer Mirko Hrgović je od Torcide nagrađen prestižnim naslovom najborbenijeg igrača Hajduka... BBB-ovcima je, s druge strane, bio posebno na meti nakon što je prije dvije zime na malonogometnom turniru "Kutija šibica" udario jednog navijača Dinama, koji je pokušao napasti njegovog tadašnjeg suigrača iz ekipe "Pollini" Marija Carevića.
- Ne očekujem bilo kakve probleme s navijačima. Uostalom, zašto bi ih i bilo. Nikad se ja nisam svojim izjavama zamjerao bilo kome - rekao je 29-godišnji Sinjanin.
Iako je sam igrač sve potvrdio, glasnogovornik Dinama Ado Kožul neobično je reagirao na pitanje: "Je li Hrgović igrač Dinama?"
- Ne komentiram neistine - kratko je rekao Ado. Što je u redu, ali pod uvjetom da se doista radi o neistini...
Piše 24sata

Post je objavljen 17.07.2008. u 21:13 sati.