Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Pitomača dobiva turistički ured

Zahvaljujući prirodnim resursima razvijen je lovni i ribolovni turizam, a naše vinogorje Aršanj također nudi zanimljivu turističku ponudu - kaže Rikard Bakan
Turistička zajednica općine Pitomača održala je izbornu skupštinu na kojoj je za novog - starog predsjednika izabran Rikard Bakan. Donijeta je i odluka o osnivanju turističkog ureda, a u kolovozu će biti raspisan natječaj za izbor direktora.


- Naš volonterski rad dosegao je vrhunac i kako bismo povećali prihode od turizma, odlučili smo osnovati turistički ured. U dogovoru s Općinom osigurat ćemo prostor za smještaj ureda, a Općina će financirati polovicu plaće zaposlenog voditelja ureda - rekao je Rikard Bakan te naglasio kako će ured poslužiti i kao informativni centar za turiste koji tijekom ljetne sezone prolaze kroz Pitomaču.
- Kako našim mjestom prolazi državna cesta, tijekom ljeta ima dosta takozvanih tranzitnih turista koji razgledaju Pitomaču i naše turističke sadržaje. Ured planiramo smjestiti u samom središtu kako bi bio što uočljiviji za turiste - kazao je Rikard Bakan.
Kako se u pitomačkoj Srednjoj školi učenici mogu opredijeliti za zanimanje agroturističkog tehničara, praktični dio nastave obavljat će u turističkom uredu koji će zahvaljujući tome moći raditi i duže od predviđenih osam sati. Turistička ponuda bazira se na zaštićenim krajolicima uz rijeku Dravu, kao što su Križnica, širinski otok Jelkuš te močvarno stanište Vir.
Imanja, klijeti, biciklistička i konjička staza...
- Križnicu svakog vikenda posjeti oko 500 gostiju koji dolaze iz Zagreba, Osijeka i Virovitice. Zahvaljujući prirodnim resursima razvijen je lovni i ribolovni turizam, a naše vinogorje Aršanj također nudi zanimljivu turističku ponudu. Ima i privatnika koji su se vrlo ozbiljno počeli baviti kontinentalnim turizmom i u objektima koje su izgradili na atraktivnim lokacijama nude smještajne kapacitete. Imanje Zlatni klas u Otrovancu, hotel Aida u Pitomači, Dravska iža i Dravski ranč u Križnici te vinogradari u svojim klijetima nude bogatu ponudu i smještajne kapacitete. Turistička zajednica je u Aršanju otkupila dio zemljišta i napravili smo Podravsku strehu u kojoj organiziramo obilježavanje vinskih svečanosti, a kapacitet joj je 300 osoba. Označili smo i uredili i dvije biciklističke staze u dužini 14,5 kilometra kao i konjičku na kojoj se održava utrka u daljinskom jahanju. Osoba koja će biti zaposlena u turističkom uredu će sigurno znati objediniti sve sadržaje i ponuditi ih turističkim operatorima - rekao je Rikard Bakan.
Podravski list

Post je objavljen 17.07.2008. u 17:33 sati.