Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Gospa Lurdska i Zena hrabra srca!

Dragi moji,
hvala vam na svim vasim molitvama, mailovima podrske!

I ja sam u svom "postu" od postanja, puno razmisljala, molila...

Posebno sam se molila Gospi lurdskoj, nabavivsi i jednu knjizicu s 9-nicom njoj, koja je eto jos u tijeku...I tamo vidjela da je bas na danasnji datum, prije tocno 150. godina, bio zadnji dan njenih ukazanja tamo...

Lurdska ukazanja

Medju postovima, koje nisam stigla objaviti bio je i onaj o cudesnom oslobodjenju kolumbijske taokinje Ingrid Betancourt, o cemu je ovdje bilo puno rijeci u novinama, na televiziji, i koja me fascinirala svojom hrabroscu, jednostavnoscu, duhovnoscu...A cujem da se i ona sprema za Lurd, mozda vec ovaj mjesec! A Papa ce biti u Lurdu 12-15. rujna!

Image Hosted by ImageShack.us

I eto, vidim da me najnoviji Glas Koncila preduhitrio, objavljivanjem svoga clanka o toj doista posebnoj zeni, za koju ne sumnjam da ju tek ceka velika duhovna, a mozda i politicka buducnost...Zapravo mi se cini da se nesto cudno i posebno duhovno dogadja na politickoj karti Latinske Amerike...Ne bi me cudilo da Ingrid postane nova predsjednica Kolumbije, a prije svega koji mjesec novi predsjednik Paragvaja postao je bivsi biskup Fernando Lugo!

A bas ovaj clanak o Ingrid Betancourt me potakao da vam se opet javim, do sljedece prilike!

Čudesna vjera Ingrid Betancourt

"Teško je ljubiti svoje neprijatelje, istaknula je ta političarka, no u Kristu je pronalazila snagu i potporu za to. Veliki joj je mir ulijevala činjenica da je u sebi odbacivala prihvatiti kako bi mogla mrziti svoje otmičare."

»A Dios, primero«. To su bile jedne od prvih riječi Ingrid Betancourt. Bogu, prije svega i Djevici Mariji, zahvalila je u svojoj prvoj izjavi, tek oslobođena iz ruku kolumbijske gerile (FARC) 3. srpnja.

»Majka Božja jako me je štitila«, rekla je. Francuski dnevnik prenio je i njezine riječi da će u petak 11. i subotu 12. srpnja hodočastiti u svjetski poznato marijansko hodočasničko mjesto Lurd. Tjedan dana prije, baš na subotu, hodočastila je u hodočasničku crkvu Presvetoga Srca Isusova na glasovitome Montmartru u Parizu. A prema pisanju dnevnika »La Croix«, u kolovozu bi se Betancourt, koju su oteli kolumbijski pobunjeni ljevičari, trebala susresti i s papom Benediktom XVI. Do spomenutoga susreta moglo bi doći, ističe austrijski Kathpress, možda u Bolzanu-Brixenu, gdje će Papa provoditi odmor u kolovozu. Sada je to bilo nemoguće, zbog priprema i odlaska Svetoga Oca u Sydney, na Svjetski dan mladih, objavile su neke agencije pozivajući se na vatikanske (neimenovane) izvore. U Bolzanu će Papa stanovati u bogosloviji, a povratak u Castel Gandolfo predviđen je za 11. kolovoza, pa se može pretpostaviti da će se Ingrid Betancourt s njime susresti krajem srpnja. Benedikt XVI. više se puta svojim apelima zauzeo za njezino oslobađanje, kao i za oslobađanje svih otetih, ne samo u Kolumbiji već i po cijelome svijetu."

»Prije svega želim zahvaliti Bogu i Djevici Mariji jer sam njima puno toga dužna, jer sam dugo čekala ovaj trenutak... Zahvaljujem Bogu, svima koji su me nosili, pratili, podupirali u molitvama, u svojim srcima...«, rekla je ta žena hrabra srca."

Pa, evo, umjesto zakljucka - smatram da nam ova zena hrabra srca doista svima moze biti primjer, uzor i poticaj, a posebno meni, koja sam za svoja uvjerenja i istinu, spremna trpjeti i najvece nepravde (o kojima sam neke detalje navela u stupcu s desne strane), znajuci da Bog ima svoje razloge, da on to sve vodi i upravlja, te da je Njegova pobjeda konacna!

»A Dios, primero«.

Post je objavljen 16.07.2008. u 23:55 sati.