Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/broduboci

Marketing

Munjevita akcija vatrogasaca

Kako bi se reklo u vicu – imam jednu dobru i jednu lošu vijest.
Koju ćete prvo?
Ma, ne morate se plašit, nije ništa strašno, iako je zaista moglo bit veoma brljavo.
Imam, štono bi se reklo – Slomljenu novost!
Breaking news!

Vraćajući se prije kojih uru vrimena onom cestom još uvijek zvanom Jadranskom magistralom, za koju su nam davno već obećali da će je proširit na četiri trake, ali eto nekim čudom još uvijek nešto zapinje, dakle da budem jasniji, od Splita prema Trogiru, nekoliko minuta prije 22 sata, iznenadila me ogromna svjetlost koja je trenutno jako bljesnula nad, po slobodnoj procjeni otprilike 65,7 posto Kaštelanskog zaljeva.
Moguće i više…
U prvi tren mi je prostrujalo kroz glavu – pa nije valjda da je na splitsko-kaštelansko-trogirski aerodrom sletila neka od bjelosvjetskih fufica tipa Paris Texas Hilton, pa su smjesta svi reporteri pohitali da ovjekovječe taj povijesni prizor.
Ne, ipak je bilo nešto drugo.
Mnogo prizemnije i opasnije.
Iznad Stanice za tehnički pregled vozila blizu raskrsnice u Planom kod Trogira, netom nakon eksplozije, buknula je vatra. Očito je bila neka frka sa električnim kabelima, ne vidim drugog objašnjenja, barem za sada…



Vjetar puše prilično jako, vatra se brzo širi, situacija ne izgleda niti malo bezazlena.



Kako mi moj blogerski živac ne da mira, smjesta hitam na mjesto događaja gdje susrećem vrlo smirenog i razboritog noćnog čuvara koji je u međuvremenu pozvao vatrogasce. I zaista, nije prošlo dva-tri minuta, prva vatrogasna kola već su bila tu.





Skaču momci spremni poput lavova, rastežu gumu, penju se uz strminu, za tren oka pumpa radi svom snagom, leva-leva, gasi se požar. Za tili čas, sve jedan za drugim, pristiže još nekoliko vatrogasnih vozila iz Kaštela, Trogira, Seget Vranjica…
Hita se u samo srce požara...



Nije proteklo niti deset-petnaest minuta, a vatrogasci su potpuno ovladali požarištem. Usprkos noćnom burinu koji je dobro razbuktao plamen, zahvaljujući brzoj i majstorski izvedenoj akciji, spriječena je moguća katastrofa.



Vatreni momci, svaka vam čast!
Još jednom...



Post je objavljen 16.07.2008. u 23:35 sati.