Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cerovac

Marketing

Iz moje pismohrane:Josef Mueller o Josipu Perkoviću

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Poznavajući krivične posljedice lažne Izjave pod zakletvom izjavljujem slijedeće:

1.Osoba:

Muller, Josef, rođ. 25.3.1942. u Osijeku, Jugoslavija, nastanjen u Ludwigshafen/Rajna, Mecklebnurger Strasse 2.

2. Predmet

Ja sam njemački državljanin, rođen i odrastao u Hrvatskoj. 1964.god. došao sam u Njemačku, ali sam od godine 1973. do 1975. boravio u Jugoslaviji, i to u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. 25.svibnja 1975.god. otpušten sam iz zatvora, gdje sam imao kontakte s jugoslavenskom tajnom službom, i to s Josipom Perkovićem.
Perković je već u zatvoru uspostavio kontakt samnom i taj je kontakt trajao gotovo cijelo vrijeme mog boravka u zatvoru. Taj kontakt sa Perkovićem je potrajao i nakon mojeg otpusta iz zatvora i povratka u Njemačku. Perković me je jednom posjetio i u Njemačkoj.

Krajem 1977.god. dao mije Perković nalog da ustrijelim Bilandžića i Franju Goretu.

U tu svrhu obećao mi je Perković dati pištolj, i nadalje sam trebao dobiti za taj nalog honorar od 60.000,- DM, i to 60.000,- DM za Bilandžića i za drugoga 50.000,-DM.

Cijela stvar je međutim propala, jer je Perkovićev šef Svilar uhapšen i nakon višemjesečnog zatvora zamjenjen za jednog Nijemca iz Arbeiterwohlfarta koji je bio zatvoren um Jugoslaviji .. Međutim, Perković je uspio pobjeći.
Točnost ove izjave garantiram zakletvom, meni je poznato da će ova moja Izjava pod zakletvom biti upotrebljena u okviru sudskog postupka izručenja Bilandžića i drugih.
Ja sam ovu izjavu pod zakletvom da dobrovoljno i bez ikakve prisile u Odvjetničkom uredu Rolf Bossi

Munchen 29.lipnja 1978

Josef Muller

Post je objavljen 15.07.2008. u 13:35 sati.