Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Musaka od tikvica i riže

Image and video hosting by TinyPic


2-3 tikvice
ulje za prženje
100 g integralne riže
100 g sojinih ljuskica
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
umak od rajčice
sol, papar
začinsko bilje (suho ili svježe; po želji, peršinovo lišće, kumin, kopar...)
2 žlice krušnih mrvica


Tikvice očistite i narežite ih na kolutove. Posolite ih i ostavite u cjedilu pola sata.
Zatim ih uvaljajte u brašno i pržite u ulju s obje strane.

Skuhajte rižu i ocijedite ju.

Skuhajte sojine ljuskice i ocijedite ih.

Obje vrste luka nasjeckajte i popržite na ulju. Luk maknite sa štednjaka i dodajte mu rižu i ljuskice i dobro promiješajte. Dodajte umak od rajčice, začine i začinsko bilje.

Namastite vatrostalnu posudu i naizmjenično redajte slojeve tikvica i smjese s rižom, završite slojem tikvica. Odozgo ih prelijte uljem i pospite s dvije žlice krušnih mrvica (ili ih pospite parmezanom). Ako je musaka «suha» prelijte ju bujonom ili kiselim vrhnjem.

Pecite na 200 stupnjeva da dobije lijepu boju.


*Recept je iz kuharice: Jela od soje, priredio Boris Vale, Advent, Pula, 1995.
Sojine ljuskice možete izostaviti, pa povećajte količinu riže. Ili možete napraviti klasičnu musaku s mljevenim mesom.


Jela od tikvica
Gratin od tikvica (i patlidžana)
Kruh s tikvicama
Lazanje od tikvica (i patlidžana)
Pohana jaja s tikvicama
Pohane tikvice sa sirom
Punjeni cvjetovi tikvica
Rajčice punjene krumpirom, blitvom i tikvicama
Salata od kus-kusa s tikvicama i umakom od avokada
Salata od riže i tikvica
Složenac od krumpira i tikvica
Složenac od palente i tikvica
Složenac od tikvica (patlidžana)
Tikvice a la Gloria
Tikvice punjene krumpirom
Zapečene rajčice s tikvicama
Zapečeni složenac od tikvica




Post je objavljen 15.07.2008. u 10:19 sati.