Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Zapečeni složenac od tikvica

Image and video hosting by TinyPic


750 g tikvica
2 srednje velika luka
1 češanj češnjaka
1 žemlja
2 jaja
1 kiselo vrhnje
muškatni oraščić
sol, papar
1 mala limenka rajčice
75 g emmentalera
50 g parmezana


Tikvice operite i narežite ih na okrugle ploške debljine 5 mm. Obje vrste luka nasjeckajte.

U lonac ulijte 60 ml vode pa dodajte tikvice i luk, začinite Vegetom. Kuhajte na slaboj vatri 5 min, a onda ostavite da se ohladi.

Žemlju natrgajte na manje komade pa ju ubacite u multipraktik zajedno s jajima i vrhnjem i promiksajte. Začinite soli, paprom i muškatnim oraščićem.

Vatrostalnu posudu namastite pa na dno rasporedite smjesu s jajima, a na nju složite tikvice.

Rajčice ocijedite i narežite pa ih posložite po tikvicama. Pospite naribanim sirom i pecite oko 25 min na 200 stupnjeva.


*Recept je iz časopisa «Burda Moden».
U smjesu s jajima možete dodati i 200 g kuhane šunke pa sve zajedno usitniti u multipraktiku.


Jela od tikvica
Gratin od tikvica (i patlidžana)
Kruh s tikvicama
Lazanje od tikvica (i patlidžana)
Musaka od tikvica i riže
Pohana jaja s tikvicama
Pohane tikvice sa sirom
Punjeni cvjetovi tikvica
Rajčice punjene krumpirom, blitvom i tikvicama
Salata od kus-kusa s tikvicama i umakom od avokada
Salata od riže i tikvica
Složenac od krumpira i tikvica
Složenac od palente i tikvica
Složenac od tikvica (patlidžana)
Tikvice a la Gloria
Tikvice punjene krumpirom
Zapečene rajčice s tikvicama




Post je objavljen 15.07.2008. u 10:39 sati.