Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaanja

Marketing

Posjet gđe Paule Matanović




Jučerašnji dan obilježio je posjet gospođe Paule Matanović našoj obitelji.
O obitelji Matanović već smo Vam pisali u našim prethodnim postovima.
No za one koji ne znaju, evo u kratko o kojoj se to obitelji radi. Obitelj Matanović je hrvatska obitelj koja živi i radi u Italiji. Obitelj Matanović ima isto dijete s poteškoćama u razvoju, malu princezu Nadiju. Iako i sami u sto problema, vrlo rado pomažu i drugim ljudima kojima je pomoć zaista potrebna. U Italiji su organizirali niz humanitarnih akcija, a velika većina humanitarnih akcija je upravo išla za dragu im domovinu Hrvatsku.
Obitelj Matanović upoznali smo preko našeg bloga. Kako uvijek koriste priliku kako bi nekome u domovini pomogli, tako su vidjevši naš blog odlučili i nama pomoći.
Prije svega, preveli su naš blog na talijanski i upoznali sve svoje prijatelje sa našom 24 satnom borbom za ozdravljenje naše male princeze. Ovih dana zgotavljaju web stranicu male Anje na talijanskom koja će uskoro biti dostupna svima. Pošto gospođa paula često dolazi u Hrvatsku, pogotovo u Zagreb (zbog humanitarnih aktivnosti) ovo nam je bila prilika da se i osobno sa njom i upoznamo. Iako se svakodnevno čujemo preko skaypa, ipak je nešto posebno kad upoznaš osobno ljude koji ti pomognu i barem stiskom ruke zahvališ se za sve ono što čine za tvoju obitelj. Cijelo prijepodne smo s nestrpljenjem iščekivali njen dolazak, koji se zbio oko 14h. Od njezinog dolaska pa sve do njezinog odlaska teme su se izmjenjivale kao na traci. Naravno nas je zanimalo kakvo je stanje u njihovom zdravstvu i kako država Italija pristupa osobama s poteškoćama u razvoju.
Iako niti u Italiji ne cvatu ruže, one činjenice koje je je iznosila gospođa Paula jednostavno su nas frapirale i nakon tih činjenica slobodno možemo reći da smo mi miljama daleko od Europe u koju se silno guramo. No danas Vam nećemo iznositi te činjenice već ćemo u narednim postovima posvetiti jednu cijelu temu kako država Italija pristupa osobama s poteškoćama u razvoju. Kao što smo rekli, teme su se izmjenjivale same od sebe i u takvom društvu i sa dobrim temama jednostavno vrijeme kao da leti, tako je došlo vrijeme da gospođa Paula krene kući.
Sve u svemu ovo je bilo jedno divno poslijepodne u društvu drage nam Paule gdje smo zajednički zaključili da je to početak jednog divnog prijateljstva.

Do novog posta, pozdrav wave od neumornog tria.



Post je objavljen 15.07.2008. u 08:00 sati.