Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umornooko

Marketing

Vremenska prognoza

Ne tribadu mi ni podaci iz svjetskoga meteorološkoga sustava ALLADIN, ne triban njanci gledat koji me gnjat (skočni zglob, za sjevernjake) boli, oće li prominit vrime, jesu li izašli na ulicu oni ča in smeta južina, ne triba mi ni zvat DHMZ (Državni HidroMeteorološki Zavod). I bože sačuvaj da oti dan ili bar dan prioje operen auto. Jer će mi ga, da prostite, izasrat. Ne oni bidni galebi-izbjeglice iz Rogoznice, nego KIŠA.
E, kiša, na trinajsti sedmoga. I to ne u petak. Ovi put je bila nedilja ... da ne bude zabune.
Dunkve, mojemu vinčanome kumu je starije muško dijete rođeno na oti datum. I koliko me pamćenje služi, samo jedan oli dva puta nije malome bila kiša na rođendan, a sinoć je, u zdravlju, proslavija deseti.
Sve je uredno dokumentirano ...



... kako je i red, jer se tata ipak bavi sa foto video poslima. Ako malome ča i bude falilo kad nareste, foto i video dokumenti iz djetinjstva sigurno neće cerek
Torta je bila prava muška, a moglo bi se i reć ... a nije ni mogla bit drugovačija, nakon onega peglanja sa balunon u šesti misec ...

Image Hosted by ImageShack.us

... ča ostaloj dici siguro nije teško palo, a koliko san uspija vidit, ni Vinki nije bilo mrsko ...

Image Hosted by ImageShack.us

... ona je ionako sa Maron špartala po kući i vižitavala igračke ... i vrlo brzo je došlo vrime za poć u krpe. Ujutro se triba ranije dignit za u vrtić, a i, gle čuda, Zakonita radi, tek po treći put u ovoj kalendarskoj godini, PRVU SMJENU. Jupii.

Image Hosted by ImageShack.us

Možda je i to razlog za onu kišu. Nedokučivi su puti Gospodnji. Amen!
Zdravi i veseli bili! mah mah mah

UPDATE:

Došla je još jedna kartolina. Iz, kako piše na poleđini, NAJNAPUŠENIJEGA grada na svitu.

Image Hosted by ImageShack.us

Fala lipa, @žele.
I skoro san zaboravija na subotnju utakmicu. Zna se, odavna, da je Hajduk prvak svita u prijateljskin utakmican. Zna je on jednoga Mančestera nakantat sa 6:0, doduše, još u doba mraka, pa njiov golman siguro nije vidija balun. cerek
Ali ovo u subotu nisan tija propustit. Vinka me je škartala no draže jon je bilo petat se sa bakicon i poć vidit Tonija nego poć na utakmicu. Pa san se i ja mislija oću li poć. I moran reć da nisan falija.
Doduše, nije baš bija vatromet golova, samo jedan jedini. A Napoli baš i nije slovenski drugoligaš.



... ali vridilo je poć do Poljuda. Bilo je svega. Čak su se i Talijani tili tuć. Nije in drago gubit, jema bit ... A nisu deboto ni potegli na branku. Bilo je lipo vidit kako, napokon, Hajduk jema i glavu i rep. Koliko-toliko. I trenera koji neće skinit gaće prid jednin Međimurjen, bez namjere da ikoga uvridin.
A i publika se opoštenila.
Sto puti se pljucalo po toj Torcidi, većinon s pravon, jerbo radu monade i kad triba i kad ne triba, ali ovo ča su učinili in je potez za DESET.

Image Hosted by ImageShack.us

Izvisili su transparent u počast nedavno preminuloj Kati Šoljić, i zapivali, «Zovi, samo zovi ...» evo i sad se naježin kad se tega spomenen thumbup
A na transparentu je pisalo «Zagrli braću i poljubi sinove svoje što su dali život na oltar domovine...» Bog joj da sto pokoji! Amen!


Post je objavljen 14.07.2008. u 10:11 sati.