Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cetirigospe

Marketing

KARIZMATICI I BLAŽENA DJEVICA MARIJA

Majka Božja … tvoja Majka … Djevica
Zaručnica Duha … Kraljica
Žena iz Post 3, 15


Image and video hosting by TinyPic

"Suština" Karizmatske obnove jesu "Prvi Duhovi" u Novom zavjetu u Mt 1 i Lk 1. Duh Sveti sišao je na Mariju i Isus se nastanio u njoj.
S Isusom u sebi, ona je radila sve ono što bi jedan dobar karizmatik trebao raditi:
1. "Služiti" svojim bližnjima. Ona je požurila da pomogne svojoj staroj rodici Elizabeti koja je bila trudna (Lk 1, 39)
2. "Ona je slavila Gospodina": "Veliča duša moja Gospodina, i klikće duh moj u Bogu mome Spasitelju" (Lk 1, 46)

Djevica Marija je "Prvi karizmatik" u Novome zavjetu!

Zašto je to tako? U nastavku svoga Veliča, ona sama kaže: Jer on pogleda na "neznatnost službenice svoje" i zbog toga, "velika mi djela učini Bog" … i zbog toga, "svi će me naraštaji slaviti" (Lk 1, 48-49).

"Poniznost", brate moj, "poniznost". Onaj koji nije ponizan kao Marija, ne može se radovati u veličini Gospodnjoj. Samo oni koji su čista srca, kao sv. Josip mogu vidjeti Boga.

Zašto je zovemo "Djevica": zato što je ona jedina koju u Bibliji nazivaju "djevicom" i to četiri puta: Iz 7, 14; Mt 1, 23 i Lk 1, 27 (dva puta).

Imate li nemogući problem u svome životu? Pokušajte s Marijom! … i vidjet ćete čudesna djela u svome životu! … Jer, i ja sam ih vidio u svome životu.

Vi niste kršćanin? Ni to nije problem, samo pokušajte s njom! … molite tri Zdravo Marije za svoju neizlječivu bolest, ili za bolest svoga rođaka, ili za svog buntovnog sina ili supruga, ili za posao koji vam je potreban … ne morate promijeniti svoju vjeru, niti trebate vjerovati u nešto novo … i to vas ama baš ništa ne košta … samo pokušajte i vi biti "Prvi Karizmatik", sami, u noći … a onda ćete i vi u svome životu velike stvari vidjeti! … I kao kruna svega ovoga, otići ćete u "Vječna Nebesa", jer Marijina lađa vas vodi do Njezinoga Sina Isusa. Slava Gospodinu … Aleluja!

Majka Božja: Djevica Marija je Majka Isusova … stoga i "Majka Božja", jer Isus je Bog. … Ona je Majka Božja isto kao što i moja majka jeste majka dr. Domingueza, čak i ako ne poznaje medicinu, niti zna od čega se sastoje oči ili duša … na isti način i Isusova Majka je Majka "Isusova", mada ni ona ne zna što je to što čini srce, ili dušu, ili što je to Bog!

"Djevica Marija": Zovemo je "Djevica Marija" kako bismo je razlikovali od drugih Marija u Bibliji … i zato je ona jedina osoba u Bibliji koju nazivamo "Djevicom" … i to četiri puta!: Mt 1, 23; Lk 1, 26 (dvaput) Iz.7, 14.

"Naša Majka": Na Kalvariji, "uz križ su Isusov stajale majka njegova, zatim sestra njegove majke, Marija Kleofina, i Marija Magdalena. Kad Isus vidje majku i kraj nje učenika kojega je ljubio, reče majci: "Ženo! Evo ti sina!" Zatim reče učeniku: "Evo ti majke!" I od toga časa uze je učenik k sebi." (Iv 19, 25-27)

Isus je jako dobro znao da Djevica Marija nije bila Ivanova majka … ali Isus nije ni lagao kada je na Križu Mariju nazvao Ivanovom majkom … prije će biti da je Isus tada izrekao jednu vrlo slatku istinu. I ti i ja tada smo prikazani kao "apostoli", i tebi i meni Isus je tada rekao: "evo ti majke"… Na Križu, Isus nam je dao svoju Majku, da bude i naša Majka … Sv. Pavao kaže "Tijelo Kristovo", Crkva ima "glavu", koja je Krist, i mnogi "članovi", koji predstavljaju svakog kršćanina … i to Tijelo ima samo jednoga Duha i samo jednoga Oca, kaže Pavao … i ima samo jednu Majku, jer, u svakom slučaju, to bi bilo neko čudovišno tijelo koje ima oca a nema majku … "Majka" glave je i Majka Tijela, svakoga člana Tijela Kristova … inače bi to, još jednom ponavljam, bilo jedno čudovišno tijelo s "glavom" koja ima majku i s "dijelovima" koji nemaju majku … (1 Kor 12, Ef 4; Kol 1).

Pokušajte s Njom!

Isusova Majka je i "tvoja majka", znao ti to ili ne, vjerovao ti to ili ne, pokušaj s Njom!
Na svadbi u Kani, "nestalo" im je vina … i Isus se nije brinuo, jer njegovo vrijeme za čudesna djela još nije došlo, kao što je Isus rekao svojoj majci "moj čas još nije došao" (Iv 2, 4) … ali oni su dobili vino koje im je bilo potrebno! … i to Isusovim čudesnim djelom!, prvim!, mada još nije bilo njegovo vrijeme … ja vjerujem da je to jedino mjesto u Bibliji gdje se promijenio "plan Božji" … upravo zbog ljubavi naše Majke!

… imao sam nevjerojatnu želju u školi i netko mi je rekao, ako bilo što zatražim od Djevice Marije, da ću to i imati … ja nisam povjerovao u to, ali, to me ništa nije koštalo, i tako, molio sam tri Zdravo Marije svaku večer za taj svoj san … i dobio sam to za što sam molio!… 1 u svojoj klasi, mada sam bio osrednji student! … imao sam i drugi san: kuća na obali mora … molio sam svoje tri Zdravo Marije … i dobio sam to! … za tri mjeseca sam imao kuću "u" vodi i vrlo opremljenu!, i zadržao sam je 30 godina.

… želio sam voditi kršćanski program na radiju, molio sam svoje tri Zdravo Marije … i dobio sam ga u roku od mjesec dana, a onda i još jedan, a zatim i na TV, evo već 30 godina … a sada i na Internetu! …

Samo pokušajte s Njom: Ako imate nevjerojatan san ili neki vrlo težak problem, molite tri Zdravo Marije … i vidjet ćete čudesa u svome životu … ja vam to jamčim! …

... Ako niste kršćanin, pokušajte s Njom!, ona je i vaša majka! … ne morate se ničega odreći … to vas ništa ne košta! … samo pokušajte s Njom … i ja vam to jamčim! … vidjet ćete čudesa u svome životu! … i svjedočite to!

"Zaručnica Duha" – "Kraljica"

Djevica Marija začela je Isusa silom Duha Svetoga … Marija je doista "zaručnica" Duha Svetoga, Njegova najčistija, bezgrješna, vjerna zaručnica, Zaručnica Duha Svetoga, slavi Gospodina!
… U svakom kraljevstvu, majka kraljevića je "Kraljica Majka" … naša Majka je vrlo važna osoba u Isusovom Kraljevstvu!
... Psalam 45, je Psalam "Kralja i Kraljice" … Prvih 9 redaka govori o Kralju … posljednjih 9 redaka su kao "zagonetka". On kaže, Kraljica je "majka" Kralja, Zaručnica Kralja, i kćerka Kralja … pa tko je Ona? … Djevica Marija je Majka Isusova, Zaručnica Duha Svetoga i ljubljena Očeva kćerka … i u posljednjem retku Psalma, kaže se proroštvo o Kraljici koja je točno predstavljena kao Djevica Marija u Lk 1, 48, "svi će me naraštaji zvati blaženom"-

… "Proroštvo" se ispunilo: Upravo spomenuto proroštvo ispunjava se u posljednjih 2000 godina. Djevica Marija je povijesna žena o kojoj su pisane poeme samo njoj posvećene, i mnogi kipovi, i mnoge slike, kapelice i bazilike na šest kontinenata, pa najbolji umjetnici … svi i sve vrste umjetnosti zovu je "blaženom" … i svake sekunde, tijekom svih ovih 2000 godina, netko u nekom dijelu svijeta moli, "Zdravo Marijo, blagoslovljena ti među ženama" … proroštvo davno izrečeno, ispunjava se upravo sada! … Ispunjavate li ga i vi" … ispunjava li ga vaša crkva?

"Žena": Na Kalvariji, Isus svoju Majku naziva "ženo" … i Isus nije povrijedio svoju Majku s Križa! … on se sjećao "žene" u Post 3, 15, koja će zgaziti glavu zmiji Krvlju Isusovom … usput, Biblija pet puta spominje "Majku", i jednom "ženu" u Iv 19, 25-27 … sva proroštva o Mariji koja se spominju u Bibliji mogu se primijeniti na Crkvu i obratno.

Djevica Marija: Majka Božjega Sina, milosrdna kćerka Boga Oca, Zaručnica Boga Duha Svetoga, tvoja je Majka i moja Majka, i zato - Slavimo Gospodina!

Preuzeto s Interneta

Post je objavljen 12.11.2009. u 19:02 sati.