Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogohod

Marketing

Ludopuhajuća grintanja

Od čega je mušica nastala? Od muhe. Umanjenica koja distancira rođakinju koja se vrti oko mošta ili komine, od one klasične u zelenkastim prelivima, spremna bez krzmanja aterirati i na med i na govno. Nikad nisam vidio muhu da leti bez glave, unatoč uzrečici - usporedbi o moovingu bez jasnog cilja, nalik letu obezglavljene muhe.
Ovih dana se na Visu može pogledati predstava "Amerikanska jahta u viškoj luci", djelo vrijednih kazališnih amatera. Jutros je tamo osvanula Todorićeva jahta uz cijeli niz jednako skupih, prostranih, koje nisu primorane zbog rastućeg juga čekati povoljnije vrijeme za isplovljavanje.

Prolaznici su malo grintali zbog zaklonjenoga pogleda prelijepe uvale, ništa više nego uobičajen, iako je bilo smjelijih pojedinaca koji bi mu kresnuli u brk da mu se seru na onu reklamu za Jamnicu, kojom samo pokazuje bahatost kako se novcima može sve, pa i široku populaciju pretvoriti u zombije, spremne za ispijanje Njegove vode ritualom nalik primanju svetih sakramenata. Unatoč jatima zunzara.

Kako gledati čovjeka preko mušice? Uobičajeno je da se svako malo otvore ispušni ventili, zavadi i naoruža ljude da bi se riješio neki od problema vezanih za višak radne snage, manjak hrane ili energije. Treba napraviti dobar timimg, da se ovi što se gledaju preko mušice ne bi sprijateljili. Stoga treba detaljno razraditi strategiju. Za to treba imati puno generala, inventurom se pronađe višak, pa boli glava.

Nije statistički obrađena jakost i učestalost glavobolje za vrijeme bure i za vladavine juga. Bliska je istini da je potonja rezultat ludopuha, već uobičajenog nadimka za jugoistočni vjetar.

Post je objavljen 13.07.2008. u 16:56 sati.