Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pio980

Marketing

POČETAK ISCENIRANE AFERE "JASENOVAC I GRADIŠKA STARA"

Sredinom bi veljače na HTV-u trebala biti prikazana Latinica posvećena Marku Perkoviću Thompsonu i prašini koja se u posljednje vrijeme digla oko njega, a kao Thompsonov odgovor drugi će dan biti prikazan biografski dokumentarni film Jakova Sedlara. U Latinici koja tek treba biti snimljena, naime, najvažniji gost - Thompson - odbio je sudjelovati. Smatra da nema smisla sudjelovati u emisiji koja se ne prikazuje uživo, nego se nakon snimanja montira, što omogućuje izvlačenje njegovih izjava iz konteksta pa će svoju stranu priče pjevač izreći drugi dan u filmu "Geni kameni" koji je snimio njegov prijatelj Jakov Sedlar.
- Cijela je ta afera suluda, a ja sam ionako planirao snimiti dokumentarac o njemu pa sam samo malo požurio završiti ga. Zakupit ćemo televizijski termin i napokon priču o Thompsonu i njegovoj glazbi staviti u kontekst jer su ga svi dosad izvlačili iz konteksta kako im je odgovaralo. U dokumentarcu osim njega govori još nekoliko sugovornika, a mnogi će biti iznenađenje - objašnjava Sedlar i dodaje da je jedini cilj filma pokazati istinu i zaustaviti polemike.
Thompson, kaže Sedlar, u filmu govori potpuno otvoreno o sebi, podrijetlu i svojoj glazbi i ništa neće prešutjeti jer se nema zašto braniti, a uz goste i neke će biografske činjenice mnogima biti iznenađenje.


Post je objavljen 13.07.2008. u 14:05 sati.