Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nikokaohajdukizsplita

Marketing

Euforija na Poljudu: Bit ćemo prava klapa!

Photobucket

SENIJAD IBRIČIĆ i Danijel Subašić samo su neki dobici Hajdukovog trenera iz susreta s Napolijem. Nakon dugo vremena Poljudom je zavladala euforija.

Teško se sjetiti kada su Hajdukovi navijači bili toliko sretni kao nakon jučerašnje pobjede protiv jakog Napolija.

Prošla sezona, obilježena lošim nastupima sada je daleko iza Hajduka. Pripremne utakmice u Sloveniji i ova jučerašnja protiv Napolija pokazale su da se stvara novi Hajduk. Igra i bez Buljata i Jerteca, koji su sigurno velika pojačanja za klub, bila je vrlo dobra, no ono što je još važnije, vratio se duh timske igre i velika želja za pobjedom. To je ono što je najviše nedostajalo proteklih sezona.

Čini se da su Hajdukovci "u glavi konačno čisti" i svjesni da mogu napraviti dobar rezultat u sljedećoj natjecateljskoj sezoni.

Senijad Ibričić je za sada najveći dobitak Hajduka. Imao je impozantni debi pred splitskom publikom. Nakon pobjede nad Napolijem, bio je pod dojmom velike večeri koja će ostati zapisana negdje duboko u njegovim sjećanjima.

"Zadovoljan sam, a kako i ne bih bio. Debi ću pamtiti po pobjedi. Prvi puta zaigrao sam na Poljudu u dresu Hajduka i oduševljen sam zbog toga. Možda sam na početku bio malo impresioniran, ali na kraju je sve dobro ispalo."

Skromno je zvučao fantazist kojeg smo etiketirali igračem utakmice i kojem je Gogi Vučević sinoć dodijelio ulogu prvog kreatora novog Hajduka. Možda je bio impresioniran na početku, ali Ibričić se vrlo brzo opustio. Težio je atrakciji, gledao kome će uvaliti tunel...

"Moraš malo, ipak je ovo moja prva utakmica. Probao sam nekoliko puta provući loptu kroz noge, na kraju sam izigrao Santacrocea... Sve je bilo super. No, želim istaknuti ponajprije da je Hajduk sinoć izgledao kao prava momčad, od vratara do napadača, sve je funkcioniralo. Ovdje sam tek tri dana, stigli su još neki novi igrači i kad bude vrijeme, gledat ćete još bolji Hajduk", obećala je Hajdukova desetka.

Linić: Izborit ću se za svoje mjesto

Pobjedu je Hajduku donio igrač koji će se u narednoj sezonisvesrdno boriti za opstanak u prvoj postavi. Sinića Linić odigrao je dobru partiju i začinio je pogotkom. Treba li isticati da je Ibričić sudjelovao i u toj akciji..

"Odigrali smo odiličnu utakmicu, svaki od nas odradio je ono što je trener od njega tražio i to me posebno veseli. Zasluženo smo slavili protiv jake talijanske ekipe. Gol? Naravno da mi je drago što sam konačno zabio. To mi je samo dodatan motiv da nastavim s dobrim igrama. Vjerujem u sebe, kao što vjerujem da mogu izboriti mjesto u udarnom sastavu. Sinoć sam dobro odigrao, ali mogu i više, i bolje...", rekao nam je strijelac jedinog pogotka nakon utakmice.

Kalinić i Bušić zadovoljili Vučevića

Trener Hajduka Goran Vučević bio je zadovoljan i učinkom svojeg napadačkog dvojca Kalinić - Bušić iako niti jedan od njih nije postigao pogodak protiv Napolija.

"Nikola je odradio puno posla u trkačkom dijelu i imao je nekoliko dobrih poteza. Bušića kritiziraju, no mislim da će on biti dobar", rekao je trener Splićana Goran Vučević.

Subašić: Ovo je poseban osjećaj

Oduševljen je bio i Danijel Subašić, nova Bila jedinica. Kad pričamo u Subašiću, ne možemo ne istaknuti brzinu kojom se prilagodio na Vučevićevu momčad i pritisak koji je puno snažniji nego dok je nosio dres Zadra.

"Kad na Poljud dođe ovako puno ljudi, moraš se osjećati posebno i dati sve od sebe. Mi smo to napravili, pobijedili smo i to je najvažnije. No, brzo trebamo zaboraviti ovu pobjedu u krenuti dalje. Moramo biti najbolji onda kada to bude najpotrebnije."

U 38. minuti Subašić je dokazao klasu; sjajno je pročitao udarac slovačkog veznjaka Hamšika s bijele točke i sačuvao prednost svoje momčadi.

"Jedanaesterci su uvijek lutrija.", reći će mladi vratar i dodati;

"Najvažnije je da smo kao kolektiv odigrali sjajnu utakmicu. U drugom poluvremenu nestalo nam je svježine, ali to je normalno u ovoj fazi. Došli su nam još neki igrači, ne zaboravite da smo igrali bez Jerteca i Buljata, a tu je i Rosso.. Hajduk će biti prava klapa..."

Hajduk se okreće prema Kupu Uefa

Nakon dobrog pripremnog perioda, u Splitu su sada sve oči uperene prema Kupu Uefa. Hajduk očekuje susret prvog pretkola protiv Birkirkare s Malte. S ovakvom željom za dokazivanjem i pristupom nogometnoj igri, za očekivati je siguran prolazak bijelih. Ne postoji niti tračak sumnje u Hajduk i lako razračunavanje s Maltežanima.

Sigurno je da će Poljud kao i protiv Napolija i sljedećega četvrtka biti dobro ispunjen, ipak Hajduk ide u novu europsku avanturu.

Post je objavljen 12.07.2008. u 22:40 sati.