Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marijanmalcevic

Marketing

'Oće ne'ko kupit auto?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Prodajem auto.
Metnul sam oglas po raznoraznim internetskim i novinskim oglasnicima.

Škoda Fabia Combi 1.2 HTP 64 KS, 2003. godina, samo 37.000 kilometara, registriran do 12. mj. 2008., full oprema,
divan, krasan, jedva čekate da ga imate
cijena prava sitnica, oko 7000 iljada eura (ili oko 50.000 kuna), sve po dogovoru


Sve su to dosadni oglasi, po unaprijed pisanim šprancama, u kojima nemreš napisat ništ posebno, nego samo osnovne podatke o autu, bez ikakve priče, bez ikakve povijesti, bez zajebancije...
Samo napišeš podatke, ubaciš oglas među tisuću drugih sličnih oglasa i nadaš se da će netko nazvati i poželjeti odmah ti dati svoju zadnju lovu za auto za koji oćeš uzet više love nego vrijedi.

I zato ja objavljujem jedan oglas u kojem iskreno piše ono kaj bi u svakom oglasu trebalo pisati.

Ne, ja ne želim uzet više love nego auto vrijedi, ne želim muljat i srat, ne želim uvalit nekome govno od auta, jer auto je sasvim okej i ne bih ga prodavao da mi ne treba lova više nego mi treba drugi auto u dvorištu. U tome je dakle poanta. Stalno imam službena kola, ova Fabija je drugi familijski auto, pa zato i ima relativno malu kilometražu, koja i jest najveća preporuka za kupnju.

Moja Fabia ima na cajgeru 37.000 km, što za auto star skoro pet godina nije ništa. Pogledajte oglasnike i vidjet ćete da njezini vršnjaci imaju 70, 80, 120 i više hiljada kilometri. (Pa ja sam svoj prošli auto star 5 godina prodao sa 130 hiljada km). Ovu moju Fabiu je prije mene imao dedek koji se u tri godine prevezao niti 15 hiljada kilometri, a žena i ja prešli smo dvadesetak hiljada u dve godine. Dakle, za tu kilometražu isplati se dat lovu koju tražim, jer motor je u super stanju, nije zaklan, dugovječan je, troši koliko troši (oko 8 litri).

U ovaj 'oglas' također mogu napisat da je auto nešto malo oštećen, točnije izgreban po desnoj strani, jer žena je (nije ona kriva, mogao sam to biti i ja) negdje nekad ogrebala neki Mrcedes na nekom parkingu. Jebeš Mrcedes, tko mu je kriv kaj se krivo sparkiral. Sad Fabia ima štraftu po desnoj strani, od zadnjeg branika do zadnjih vrata, ali i s tom štraftom se bez ikakvih problema vozimo s njom već mjesecima, dakle to oštećenje ništ ne smeta, pa se i budući kupac može tak dalje vozit, ne mora ni kune uložit u popravak.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Dakle, da zaključimo, u mojoj garaži stoji jedna lijepa svijetloplava karavanska Fabijica (krasnog li imena) koja je raspoložena za još puno kilometara prijeći, a meni ona više ne treba i tak bih je rado mijenjao za npr. 50.000 tisuća kunića. Može i manje, dogovorit ćemo se, ljudi smo...


Post je objavljen 12.07.2008. u 22:39 sati.