Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sola4ever

Marketing

Antonija Šola

Antonija, osim po ulozi Tine u RTL-ovoj sapunici "Zabranjena ljubav" istaknula se i kao kantautorica ulaskom u finale prošlogodišnjeg Hrvatskog radijskog festivala održanog na Hvaru 9.6.2007. Na istom festivalu, pjesma "Veži me za sebe" za koju je Antonija napisala tekst a otpjevao je Toše Proeski, pobijedila je i osvojila Grand Prix. Antonija je 2006 godine sudjelovala kao autor i na ZADARFEST-u sa pjesmom "Plovila mala barka" u izvedbi Marine Tomašević i Vinka Coce. Već 2007.g. je osvojila 1. mjesto na festivalu ''Pesem Poletja'' u Sloveniji sa skaldbom ''Zovem da ti čujem glas''. Potpisuje pjesme na albumima Klapi "Kontrade" ,Toši Proeskom, Ivanu Mikuliću, Vinku Coci, klapi Lanterna , Toniju Cetinskom, Emiliji Kokić…. Antonija i Toše su bili sudionici DM-ove akcije "Volim osmijeh tvoj" a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Duet koji su otpjevali prodan je u rekordnih 20.000 primjeraka u samo mjesec dana. Za ovaj uspijeh Antonija i Toše su bili nagrađeni platinastom nagradom. Ne zaboravimo da je upravo Antonija autor teksta megahita "Srce nije kamen", skladbe koja je doslovno pomela hrvatski domaći glazbeni eter i koja je službeno proglašena najslušanijom u 2006. godini po izboru svih radio postaja u cijeloj RH I od ZAMP-a. Istoimena skladba je bila i uvodna skladba sapunice "Zabranjena ljubav" pune 3 sezone.

Antonija se ističe po svojem humanitarnom radu pa je tako već sa 28 godina primila prestižnu nagradu za humanost "Majka Tereza" na velikom koncertu u Skopju pred 27.000 posjetitelja nastupivši kao jedina gošća iz Hrvatske na koncertu Toše Proeskog, primila je također i zahvalnicu udruge Terry Fox pod pokroviteljstvom Kanadskog veleposlanstva u Zagrebu.

Njen album "Anđele" je od izdavanja, u prvih 6. mjeseci prodan u preko 13.600 primjeraka. Za taj uspjeh je Antoniji na službenoj promociji u svibnju 2008. godine uručena diskografska nagrada ''Zlatna ploča'' .

Nakon velikog uspjeha na izboru za Hrvatsku pjesmu Eurovizije ''Dora 2008'' i osvojenog 2. mjesta, Antonija uspješno nastavlja sa festivalskim gostovanjima, nakon osvojene 2 prve nagrade publike na Hrvatskom radijskom festivalu u Opatiji sa skladbom ''Nebu pod oblak'', Antonija će nastupiti na Splitskom Festivalu sa skladbom ''Mrva jubavi'', čiji aranžman potpisuje Remi Kazinoti, a tekst i glazbu Antonija Šola, isto tako potvrđen je i nastup na festivalu ''Sunčane skale 2008'', u Herceg Novom sa svojom autorkom pjesmom pod nazivom ''Stradam''.

Image Hosted by ImageShack.us






evo jos dva videa posto mi je
jedna osoba u komovima to zazeljela





EVO MALO SLIKA OD ANTONIJE



Image Hosted by ImageShack.us




Image Hosted by ImageShack.us








Cute Myspace Generators



Post je objavljen 11.07.2008. u 14:24 sati.