Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

RECENZIJA: JASON MRAZ


Treći studijski album Jasona Mraza, We Sing, We Dance, We Steal Things objavljen je u Americi još prije nekih 2 mjeseca, a nedavno je dočekao i svoje europsko izdanje.
Već na prvi pogled na suradnike, jasno je da ovaj put Mraz ima nešto drugačije planove. Doprijeti do šire publike u svakom slučaju. James Morrison jedna je od trenutno najvećih britanskih nada, Colbie Caillat jedna od najvećih američkih, a upravo je njih Mraz odabrao za goste na svom albumu.
I'm Yours je najavni singl, a sličnom atmosferom diše cijeli album. Vedar, lagan, pozitivan, tekstualno prpošan. Ta prpošnost na mjestima izmakne kontroli, pa Mraz postane previše patetičan i uživljen u samog sebe, neshvaćen i neobičan dječak kojeg malo tko razumije. Tu bi mu dobro došao odgovor u obliku pjesme Katy Perry UR So Gay.
U konačnici, ovo je ipak relativno dobar album. Nekoliko je tu ugodnih trenutaka koji se protežu kroz cijeli album i tako sačinjavaju nit koja ga zadržava slušljivim. Sve pjesme na albumu potpisuje Mraz, producent albuma je Martin Terefe, a treba izdvojiti I'm Yours, Make It Mine, te suradnje sa spomenutim izvođačima.
OCJENA: -4

Post je objavljen 11.07.2008. u 13:50 sati.