Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Rajčice punjene rižom i sirom

Image and video hosting by TinyPic


250 g riže
80 g tvrdog sira (Gauda,...)
svežanj peršinovog lišća
1 jaje
6 srednje velikih rajčica (ili 10-ak manjih)
sol, papar


Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite ju.
Sir naribajte. Peršinovo lišće operite, osušite i sitno nasjeckajte.

Pomiješajte rižu sa sirom, peršinovim lišćem, sirovim jajetom i začinite soli i paprom.

Rajčice operite, odrežite im vrh i pažljivo ih izdubite pomoću čajne žlice.
(Ovaj dio koji ste izdubili iz rajčica ne upotrebljava se u ovom receptu, možete to zamrznuti i po potrebi upotrijebiti za juhe, umake...).

Rajčice punite smjesom od riže i odozgo stavite odrezani vrh kao «poklopac». Složite ih u namaštenu vatrostalnu posudu i pecite oko 20 min na 200 stupnjeva.


*Recept je iz časopisa «Brigitte», 19/2005.


Recepti za punjene rajčice
Rajčice punjene krumpirom, blitvom i tikvicama



Post je objavljen 11.07.2008. u 12:31 sati.