Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Zapečene rajčice s tikvicama

Image and video hosting by TinyPic


750 g tikvica
750 g rajčica
100 ml kiselog vrhnja
1 jaje
75 g tvrdog sira
muškatni oraščić
sol, papar


Rajčice očistite i narežite ih na 0,5 cm debele okrugle šnite. Posolite ih i popaprite.

Očišćene tikvice zajedno s korom naribajte (na ribež za jabuke) i također ih začinite.

Odgovarajući lim ili vatrostalnu posudu namastite i na dno rasporedite polovicu naribanih tikvica. Na njih složite kolute rajčica, a praznine između koluta popunite ostatkom ribanih tikvica.

Za preljev izmiješajte jaje s kiselim vrhnjem pa umiješajte naribani sir. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem pa rasporedite po rajčicama (preljev treba ispuniti prostor između koluta rajčica pa ih po potrebi malo razmaknite vilicom).
Pecite 30 min na 200 stupnjeva.

*Recept je iz časopisa «Gospodarski list», 15. 7. 2005.
Polovicu tikvica možete zamijeniti tanko narezanim ili naribanim krumpirom, ali onda morate povećati količinu preljeva i produžiti vrijeme pečenja.


Jela od tikvica
Gratin od tikvica (i patlidžana)
Kruh s tikvicama
Lazanje od tikvica (i patlidžana)
Musaka od tikvica i riže
Pohana jaja s tikvicama
Pohane tikvice sa sirom
Punjeni cvjetovi tikvica
Rajčice punjene krumpirom, blitvom i tikvicama
Salata od kus-kusa s tikvicama i umakom od avokada
Salata od riže i tikvica
Složenac od krumpira i tikvica
Složenac od palente i tikvica
Složenac od tikvica (patlidžana)
Tikvice a la Gloria
Tikvice punjene krumpirom
Zapečeni složenac od tikvica




Post je objavljen 11.07.2008. u 12:18 sati.