Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svezadom

Marketing

Vodič za kupnju klima uređaja – 2. dio – Sobne klime

Današnji klima uređaji su čudo moderne tehnologije i dizajna koji mogu izdržati i nositi se sa svim zahtjevima za hlađenje i smještaj, bez obzira na veličinu i oblik prostora gdje ih postavljamo.

Postoje mnogi energetski efikasni modeli sa širokim spektrom mogućnosti i dodataka kao digitalni termostat, daljinski upravljač i varijabilna brzina vrtnje.

Smatra se da će jedna četvrtina svih domaćinstava uskoro imati bar jedan sobni klima uređaj. A brojevi prodanih klima rastu svakim danom, zbog niza faktora koji utječu na njihovu popularnost

1. Priuštivost – Jako mali modeli mogu se nabavite već za oko 500kn no oni su samo za male sobe. Klima koja ima dovoljno snage za veću sobu je između 1500 do 3000kn, a one malo skuplje u stanju su cijeli stan održavati ugodnim.
2. Efikasnost – Mnoge sobne jedinice imaju varijabilne digitalne kontrole umjesto jednostavnih JAKO – SLABO postavki koje su imali stari glomazni modeli. Također neki zidne klime imaju postavku za štednju energije koja jako pomaže kod smanjenja troškova za struju.
3. Dostupnost – sobne klima uređaje možete kupiti pa sad već bilo gdje. U supermarketima, trgovinama kućanskim aparatima, trgovinama sa elektronikom, trgovinama sa alatom te specijaliziranim trgovinama i servisima.
4. Lagano postavljanje – Današnje klima uređaje je jednostavno postaviti. S tim ne mislim da je to kao staviti sliku na zid, ali u odnosu kakve su klime bile prije kad se mora pregrađivati neke zidove za ugradnju, danas imate upute kod svakog klima uređaja. No ipak preporučamo da postavljanje klime prepustite stručnjacima zbog mogućih kasnijih poteškoće koje najčešće ne pišu u uputama (npr sakupljanje vlage oko odvodne cijevi zbog pogreško postavljene izolacije)


Post je objavljen 11.07.2008. u 08:51 sati.