Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Ovaj vikend folklorna manifestacija Zapovijed pod lipom

Ovaj vikend nastavljaju se događanja u povodu Dana Grada Čazme u Gornjem Mikloušu. U petak u 21,00 sat će u šatoru u Mikloušu biti izvedena kazališna igra Breza koju izvodi družina «Zvon» iz Štefanja, nakon čega će nastupiti Moslavci.
U subotu od 20,30 sati u reviji tamburaških sastava (također u Mikloušu) predstavit će se sastavi Petrinjčica, Palešnik, Glazbena škola Bjelovar, Glazbena škola Križevci i domaćini KUD «Sloga», a nakon toga veliki koncert Krunoslava Kiće Slabinca.

Nedjelja je u znaku Zapovijedi pod lipom – nakon mise u Crkvi sv. Nikole, od 13,00 sati KUD «Sloga» iz Miklouša izvesti će tradicionalni običaj čitanja «zapovijedi» po uzoru na najstariju izvedbu iz 1938. godinu. Nakon toga slijedi od 14,00 sati svečani mimohod svih sudionika od crkve do seoskog doma odnosno velikog šatora gdje će do 18,00 sati nastupati sva gostujuća folklorna društva - KUD Vinčica iz Duge Rese, KUD I.G.Kovačić iz Velike Kopanice, KUD Molve iz Molva, Muško pjevačko društvo Ferdinand iz Ferdinandovca i Folklorni ansambl CIK Dr. Franjo Tuđman iz Grubišnog polja. Navečer od 18,00 sati fešta se nastavlja uz Coctail band.
Otvorena je i izložba «Tonja – sjećanje na seoskog starješinu» i izložba slika i crteža Željka Stubičana. Organizator ove manifestacije izvornog folklora je KUD «Sloga» iz Miklouša uz pomoć suorganizatora Centra za kulturu Čazma, Turističke zajednice Grada Čazme i Mjesnog odbora Miklouš.
Pokrovitelji su Ministarstvo kulture RH, Bjelovarsko-bilogorska županija, Grad Čazma, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica BBŽ i Radio postaja Čazma. Sponzori: Vladimir Naglić, Bjelovarski sajam d.o.o. i Obrtnička radionica «Šik».

ČAZMA

Post je objavljen 09.07.2008. u 12:45 sati.