Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lakostivo

Marketing

Kad ples može boljeti

Svaki put se začudim što je on u stanju izvuči iz mene. Otkriva karte mog tajnog i u nutarnjeg života jednu po jednu. Još uvijek mi nije jasno kako to uspijeva i kako svaka provokacija izvuče na površinu nešto sasvim novo.
Počelo je jednostavno, bezazlen razgovor bez kraja, početka i teme, sa sitnom napomenom usred rečenica: - Poslao sam ti razglednicu, možda će te inspirirati za novi post. –

A kad je napokon stigla, totalni šok i nevjerica. Na slici tri ptičurine raširenih krila, ružičasti plamenci, ajme, ružnih li životinja …
A na drugoj strani poruka: - Ili sam pogodio omiljenu pticu ili omiljen ples?! –

Nije pogodio, ni jedno ni drugo, al iskrice su sijevnule, trnci prostrujali tijelom …. omiljeni ples?! Tango Argentino!


Prije gotovo godinu dana spremila sam ovu sliku s nadom da ću napisati post s mojim viđenjem tanga, stotinu puta tog dana preslušala sam Una musica brutal – Gotan Project.

Nikada to nisam izgovorila, nitko me to nikada nije ni pitao. Tango Argentino, moj omiljeni ples …Na ulici, usred siromašne četvrti, mali zvučnik sa obližnje zgrade kreštavim zvukom objavljuje prve tonove. Jedna žena u kutu svojim glasom prati taktove, bez riječi, samo glasom dok suze joj teku, a crna maskara razlijeva se licem.

Muškarac u crnom, žena poput pera što obavija se oko njegovog tijela i ljubav … ispisana krvlju na hladnom pločniku pod njihovim nogama.
Dvoje staraca što izgubili su sve. Nemaju više ništa, ne osjećaju ništa, ne vide. Posljednji ples, tango, tango argentino. Umjetnost zavođenja, primanja i davanja. Pratim se dok pratiš me, kao jedno. Susret i čežnja, rastanka i bol – Tango Argentino i duboki glas žene u kutu što pušta suzama da teku dok crna maskara prekriva joj lice.

Una musica brutal

WWW.SUHAVODA.COM


Tango

WWW.SUHAVODA.COM


Lucy ne zna otplesati niti jedan jedini takt, čak ni običan dvokorak, ali pssssstt … to je još jedna tajna mog unutarnjeg svijeta.

Post je objavljen 14.07.2008. u 08:32 sati.