Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatiopoznatima

Marketing

50 cent


By billycaPravim imenom Curtis James Jackson III, rođen je u južnom dijelu njujorškog kvarta Queens. Odrasao je bez oca, a majka mu je ubijena kada je imao sedam godina. Od tada je živio sa bakom i djedom. Životni san mu je bio baviti se boksom, a zato vrijeme od dvanaeste godine je počeo dilati kokain.
50 Cent u zatvoru 23. kolovoza 1994.Prvi put je uhićen s petnaest godina kada je policija kod njega našla vatreno oružje i kokain. 29. lipnja 1994. je ponovno uhićen zbog posjedovanja heroina, kokaina i oružja. Bio je osuđen na devet godina zatvorske kazne, ali je odradio u težim uvijetima 6 mjeseci. Ime "50 Cent" uzeo je od Kelvin Martina, brooklynskog pljačkaša iz 80-tih.
50 Cent je krajem 1990-tih prvi puta bio na rubu nacionalne slave. Rap produkcijski tim Trackmasters iz etikete Sony/Columbia Records su 1999. počeli suradnju s 50 Centom. Mlad i uglavnom nepoznat rapper iz Queensa snimio je pjesmu "How to Rob". U toj je pjesmi 50 Cent detaljno odrepao pljačku slavnih rap glazbenika Master P i Timbalanda. Pjesma je postala hit, a Trackmastersi i 50 Cent krenuli su na snimanje njegovog debi albuma "Power of the Dollar" za etiketu Columbia. Osim tog albuma snimili su i singl "Thug Love" s Destiny's Child.....

ima jako puno texta pa smo samo stavile ovaj dio ...sljedeci put cemo staviti vise !! =)



Post je objavljen 09.07.2008. u 14:38 sati.