Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Kosor s kanadskim državnim tajnikom

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas u Zagrebu s kanadskim državnim tajnikom Jasonom Kenneyjem, priopćeno je iz Vlade.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor zahvalila je kanadskoj administraciji na potpori pri dobivanju pozivnice za NATO. Također je istaknula da odnosi između dviju zemalja nikada nisu bili bolji te da se nada da će tako biti u budućnosti.

Istaknula je da je Hrvatska zemlja koja još uvijek osjeća posljedice rata, ali da je mnogo učinjeno na povratku izbjeglica i prognanika, te da je pri kraju obnova kuća. Govoreći i o brizi Vlade o nacionalnim manjinama, izdvojila je romsku nacionalnu manjinu i dodala da je u posljednje dvije godine proračun u tu svrhu povećan za 500 posto.

Državni tajnik Kenney naglasio je da je zadivljen napretkom Hrvatske, a da je pozivnica za NATO pravi pokazatelj toga. Također čestitao je na postignućima kad je riječ o romskoj nacionalnoj manjini i dodao da je pitanje Roma izazov za mnoge europske države.

Post je objavljen 08.07.2008. u 12:17 sati.