Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fsrtrsat

Marketing

Pomoć pakistanskoj siročadi

(Preuzeto s www.fsr-kaptol.hr)

Drage franjevke i franjevci, redovnici i svjetovni, framašice i framaši!

Naš brat Inderyas Sardar iz FSR-a u Pakistanu, iz Mjesnog bratstva u gradu Karačiju (Karachi), koordinator nacionalnog FSR-a (do uspostavljanja Nacionalnog bratstva FSR-a) i zadužen za međunarodne kontakte, kojeg sam osobno upoznala na Generalnom kapitulu FSR-a u Rimu 2005. godine i koji nam je u jednom od brojeva “Brata Franje” pisao o franjevcima u Pakistanu, moli za pomoć pakistanskoj kršćanskoj siročadi koju su on i njegova žena primili u svoju kuću, koju odgajaju i školuju zajedno sa svoje dvije kćeri.
U privitku možete naći osnovne podatke o toj djeci, o njihovim prilikama i potrebama. Na kraju privitka nalaze se brojevi kunskog i deviznog računa našeg Mjesnog bratstva Kaptol u Zagrebu, na koje možete poslati svoje priloge. Kad se skupi nešto novaca, sve ćemo zajedno prebaciti na njegov račun u pakistanskoj banci, da bismo izbjegli višekratno plaćanje visokih provizija. Isto tako svoje darove možete ostaviti i u sobici Mjesnog bratstva Kaptol. Ako neki pojedinac ili skupina želi biti dugoročniji sponzor nekom određenom djetetu (u iznosu od 50 eura mjesečno), molim da to posebno napomenete. Svaki Vaš, pa i najmanji prilog bit će dragocjen.
Pakistan je siromašna zemlja zahvaćena krvavim sukobima (i jučer su zbog terorističkog napada u Islamabadu bili prva inozemna vijest), a zbog
bezumne utrke u nuklearnom naoružanju sa susjednom Indijom siromaštvo je iz dana u dan sve veće. Kršćani su u toj većinski muslimanskoj zemlji često diskriminirani i proganjani. Djeca za koju nema tko platiti školarinu jednostavno ne pohađaju školu čime im se uskraćuju osnovni uvjeti za normalan život.
Hvala Vam za svaki Vaš dar i za svaku molitvu!

Antica-Nada Ćepulić,
međunarodni vijećnik FSR-a za Hrvatsku i doministra Mjesnog bratstva
Kaptol u Zagrebu

http://fsr-kaptol.hr/wp-filez/Poziv%20u%20pomoc%20iz%20Pakistana.doc

Post je objavljen 03.07.2008. u 01:08 sati.