Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kowalskii

Marketing

Deco..jel' volite brzu vožnju?



Ajmo opet malo medijske pompe oko Severine. Nije dugo, valjda je libido nacije opet dosegao kritičnu razinu, pa se mora djelovati. Dakle, nakon što je izašao kontroverzni album „Zdravo Marijo“ i s njim prvi hit singl „Gas,gas“, sada je dotični dobio i svoje video izdanje, tako da sad na jubitou možete naći i spot, a ne samo slide show uz pjesmu u pozadini. Inače, spotovi se rade da kao prate radnju pjesme, a s obzirom da je radnja pjesme dovoljno stupidna, spot se mogao napraviti u svakom selu koje ima pistu za poljoprivredne avione. Čak mislim da bi tako i bila vjernija korjenima – pista i na nju treba zvati statiste – cure iz lokalno KUD-a kojebi tresle sisama i par bajica sa njihovim strojevima u vidu razni golfova trojki GTI-TDI, par traktora i kamiona, te jednog uberfakera sa starim beemveom tricom. Najveća stavka u budžetu takvog spota bila bi ona za završnu večeru svih statista, ali lokalni mještani bi i to pokrili tako što bi utukli par janjića i prasaca, jer ipak, zvijezda je radila spot u njihovom selu. E da je tako nešto napravila, onda bi i povjerovao u priču o – sprdanju.

Kakvo sprdanje? Pa kažu vele kažu, da je dotična izjavila kad su ju novinari, zgroženi njenim novim uratkom dopuštenim i za one mlađe od 18, pitali zašto je napravila takvu pjesmu rekla nešto u stilu- to je sprdanje sa turbofolkom i stilom koji se sve više uvlači u srca i duše (a bogami krenuo je od ušiju) svekolikog hrvatskog pučanstva. Može bit..ali ne pušim. Ajmo prvo vidjeti koliko se Severina približila tom ozloglašenom „turbaču“. Imamo par silikonskih sisa i labrta u prvom planu-check. Imamo stupidni tekst-check. Imamo nekoliko droljica koje u pozadini skaču,ali ni jedna ne smije imati sise veće od glavne pevaljke i li bolju guzicu-check. Imamo skupe aute u spotu-check. Imamo glazbeni aranžman s takvom harmonijom da bi ju bolje složio čovjek bez sluha 150 godina nakon vlastite smrti-check. Hrpa idiota sa rukicama u zraku kad čuju prve taktove te pjesme-check. Pa ja mislim da imamo 100% poklapanje sa jednom Cecom recimo, i njenom „lepi grome moj“ (za koju ja mislim da je čak i literarno vrijednija od „gas gas“, jer ipak je to pjesma za - konja).
Sprdanje sa pjesmama znači nešto drugo. Vatrogasci se sprdaju sa pjesmama i stilovima, a Vatrogasci su bend koji inače svira svatove za 1200€. Severina još ne svira svatove,ali zato svira seoske kirvaje, i to za 40 000kn – informacija iz prve ruke. A kako povjerovati da se netko sprda, kad je to osoba koja svoju slavu gradi na kućnim pornićima i pjesmama poput „moja štikla“?! Prisjetimo se – što je ono Severina bila prije nego je postala popularna? Pjevačica. Pjevačica koja u svom cjelokupnom opusu ima 2 (slovima: dvije) kvalitetne pjesme, i to zbog teksta koji je napisao Zrinko Tutić i zbog gitarističkog aranžmana u „tvojoj prvoj djevojci“ . Po vokalnim sposobnostima Severina nije dostojna ni da pjeva u rezervnoj postavi lokalnog dua „Miša i Ana“.

Da se ja ne bih bespotrebno trošio na dotičnu, jer nju ionako drugi troše... Svi vi koji s gnušanjem okrećete glavu kad čujete narodnjake, razmislite malo kada idući puta dignete ručice u zrak na „joj što volim miris kamiona“ i počnete se izrugivati tim istim narodnjacima – po čemu ste vi to točno različiti?

e da...skoro zaboravih np...
Manu Chao - El Hoyo


Post je objavljen 08.07.2008. u 22:09 sati.