Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Imam problem

Muški ne rado iznose svoje probleme, prvo pokušaju sami naći rješenje, tek kad ne uspiju, pitaju druge za savjet. Mene ovo, već dugo tišti, zagorčava mi život i ne znam što učiniti. Podsjeća me na gordijski čvor i Tantalove muke. Gordijski čvor je zamršen slučaj, a Tantalove muke, kada čovjek nešto silno želi, tako mu je blizu, a ne može do toga.

Navikao sam se odricati, suzdržavati, kontrolirati, puno više nego drugi ljudi. Oko mene su ljudi, koji se ne kontroliraju s hranom, alkoholom, osjećajima, jednostavno se prepuste.

Meni je u životu izuzetno bitan dobar odnos s Bogom, mir u duši, čista savjest. Tek to pravo cijenim, kad izgubim, a onda silno želim ponovno natrag. Ako imam to, mogu podnositi i teške patnje, radostan sam i kad mi je teško, ne treba mi puno.

Drugo, što mi je silno bitno je ljubav, jednoga dana obitelj, supruga, brak, djeca. Ne mogu zamisliti život bez toga. Želim to, koliko god to bilo komplicirano i donijelo briga. To su ipak slatke brige.

Problem je što ja želim na pošten način doći do veze, ljubavi, braka...tako da mi i dalje bude dobar odnos s Bogom, mir u duši i čista savjest. A to je jako teško postići. Svaki put, kad sam u vezi, dođe se do pitanja seksualnosti, spolnosti, seksa. Ja ne želim griješiti bludno, jer onda imam nemir u duši, peče me savjest i izgubim vezu s Bogom. Svaka cura, kada je zaljubljena i kada voli, želi i seks, prepustiti se, uživati, ići od kraja..pogotovo cure mojih godina, kod jako mladih cura ipak je malo drugačije. Makar je neka cura vjernica, u njoj postoje isti osjećaji i želje, kao i kod ostalih cura i ne želi se toga odreći. Danas 95% mladih ne odriču se ničega prije braka, a onih 5% se bore i nekada uspiju, a nekada ne.

Meni se više puta dogodilo, da sam bio zaljubljen u pojedinu curu i ona u mene, sve je išlo dobro, dok nije došlo pitanje seksa na red. Ja sam oklijevao, ponašao se u skladu sa svojom savješću i obično bi cure to neko vrijeme podnosile, dok nisu prekinule vezu. Često puta se nakon toga dogodilo, da su uskoro upustile se u seksualni odnos s nekim drugim dečkom. Ja bi tada patio dvostruko, prvo zbog prekida, drugo zbog toga drugoga. Ja sam mogao biti na mjestu tih dečki, ali onda ne bi imao čistu savjest, mir u duši i dobar odnos s Bogom. Odlučio sam, da mi je to bitnije od seksa. No, dugoročno, na taj način, zauvijek ću ostati sam i nikada neću imati ženu, djecu, obitelj. Sa mnom je sve normalno, nisam ni impotentan, niti imam problema sa spolnim organima, meni je seks jednako zanimljiv kao i svim drugima i želim to raditi, samo tako da to bude po Božjoj volji.

Ne znam kako riješiti to. Kako zadržati curu, kada se uplete pitanje seksa, a da bude vuk sit i koza cijela?

Post je objavljen 08.07.2008. u 21:57 sati.