Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Zorane, drži se!

Zoran Šprajc uzviknuo je „Car je gol!“ i zaradio suspenziju. Sve je počelo kada je Šprajc u Dnevniku HRT-a objavio vijest kako se opet tamo negdje daleko od očiju javnosti potpisao sporazum s Amerikancima o odricanju hrvatske suverenosti kad se radi o američkoj vojsci na tlu RH. Hloverki se objava te vijesti nije svidjela i tražila je od Šprajca da ne uznemiruje narod i da u slijedećem Dnevniku budu uvrštena dva priloga o istoj vijesti ali intonirana drukčije.

Šprajc se iznervirao i uzviknuo da je car gol, rekavši da se izgleda više ni jedna vijest ne može objaviti, a da se prije toga ne konzultira HDZ. Hloverka se naša uvrijeđena takvom izjavom i uzvratila je Šprajcu na način koji ona jedino zna, suspenzijom na tjedan dana. Tragično u cijeloj priči je to što se način rada HRT-a vratio u mračne devedesete kada je Hloverka svako malo trčala na Pantovčak po mišljenje i zbog toga postala najomiljeniji Tuđmanov novinar.

Danas se više ne trči na Pantovčak jer ipak postoje i moderna sredstva komunikacije, ali princip je ostao isti. Svaka vijest koja ne ide u prilog HDZ-u pažljivo se filtrira i pakira u lako probavljivi celofan, ili se jednostavno prešuti. Svatko tko se pak ogriješi o pravilo konzultacije može računati minimalno sa suspenzijom.

HDZ-u nikad nije smetalo što je svojevremeno ta ista Hloverka bila gorljivi zagovornik Jugoslavije i vatrena članica komunističke partije sve do devedesete, kada je svoju petokraku spremila u ormar i obukla novo hrvatsko odijelo. Ta ista Hloverka nekoć je radila na Omladinskom radiju (danas radio 101) i kasnih osamdesetih, kada je već bio očit raspad KPJ, optuživala je svoje kolege s Omladinskog radija da rade na razbijanju Jugoslavije.

Promjene su došle, a Hloverki nije trebalo puno da promijeni ploču i da još jednom potvrdi staru narodnu izreku kako je „poturica gori nego Turčin“. Odjednom je postala gorljiv hrvatski nacionalista i zaštitnik svega što se kiti pridjevom hrvatski. Zbog svoje prošlosti, HDZ je s lakoćom prigrlio Hloverku jer su znali da joj njezina prošlost visi kao Damoklov mač nad glavom te da je kao takva idealan vojnik za sve prljave poslove koje jedna diktatura treba.

Post je objavljen 08.07.2008. u 09:35 sati.