Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Anin kolač

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Biskvit
6 jaja
24 žlice šećera
24 žlice brašna
24 žlice mlijeka
2 žlice kakaa
1 prašak za pecivo

Krema
600 ml mlijeka
200 g čokolade za kuhanje
200 g mljevenih oraha
150 g šećera
250 g margarina/maslaca


Za biskvit, odvojite žumanjke od bjelanjaka, od posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg.
Žumanjke izmiksajte sa šećerom, postupno dodavajte mlijeko. Brašno pomiješajte s kakaom i praškom i naizmjence sa snijegom umiješajte ga u smjesu od žumanjaka.

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite.
Smjesu podijelite na dva dijela i ispecite dva biskvita iste veličine. Ostavite ih da se ohlade. Ohlađene biskvite prerežite jednom vodoravno (da na kraju imate četiri kore).

Na prvoj fotografiji je varijanta u kojoj su oba biskvita ispečena u limu veličine 40 cm x 32 cm i onda je svaki prerezan jednom vodoravno. Rezanje tih "tankih" biskvita može biti mukotrpno, pa ako nemate iskustva, možda bi bilo bolje da ispečete četiri biskvita.

Na drugoj fotografiji je varijanta s dva biskvita ispečena u limu veličine 40 cm x 22 cm i onda je svaki od njih prerezan jednom vodoravno da se dobiju četiri kore. Možda bi bilo dobro uzeti veći lim, jer su biskviti u ovoj varijanti debeli.



Za kremu, u lonac stavite mlijeko, orahe, natrganu čokoladu, šećer i na kockice narezan margarin i miješajte na laganoj vatri da smjesa zakuha. Maknite s vatre i ostavite smjesu da se hladi 15ak min.

U lim u kojem su se biskviti pekli (možete ga obložiti papirom za pečenje)stavite jednu ohlađenu koru, na nju rasporedite četvrtinu tople kreme, prekrijte drugom korom, na nju rasporedite četvrtinu kreme, prekrijte trećom korom, na nju rasporedite četvrtinu kreme, prekrijte četvrtom korom i na nju rasporedite ostatak kreme (kore moraju plivati u tekućoj toploj kremi).

Kolač stavite u hladnjak preko noći.

Sutradan kolač režite na kocke, ploške…


*Recept je iz kuharice «Moji najbolji kolači», Nada Ćuk, Gospodarski list, Zagreb, 1997.




Post je objavljen 07.07.2008. u 11:31 sati.