Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Sladoled-grozd

Image and video hosting by TinyPic


Sladoled
4 žumanjka
100 g šećera
750 ml biljnog šlaga/slatkog vrhnja
po 50 g ušećerene korice naranče i limuna
2 žlice ruma

Serviranje
dinja
kivi
Maraschino
lišće vinove loze


Ušećerene kore limuna i naranče nasjeckajte na što manje komadiće.

Žumanjke izmiksajte sa šećerom pa ih kuhajte na pari i miksajte da dobijete čvrstu pjenastu kremu. Zdjelu s kremom stavite u zdjelu s hladnom vodom, povremeno promiksajte da se što prije ohladi.

Istucite šlag i umiješajte ga u ohlađenu kremu. Dodajte koricu naranče i limuna i 2 žlice ruma. Dobro izmiksajte.

Sladoled stavite u zamrzivač preko noći.

Od dinja i kivija napravite kuglice. Nakapajte ih Maraschinom i stavite na nekiloko sati u hladnjak da se dobro rashlade.

Na pladanj poslažite kugle sladoleda i kuglice kivija i dinje. Ukrasite lišćem vinove loze.


*Recept za izradu sladoleda je iz recepta “Zaleđeni nabujak s piškotama” iz Gospodarskog lista, 15. 11. 2001.
A ideja za serviranje sladoleda u obliku grozda potječe također iz Gospodarskog lista, 15. 7./1. 8. 1999.



Slični recepti
Lažna lubenica
Smarties sladoled




Post je objavljen 07.07.2008. u 11:20 sati.