1 deblja tikvica
10ak ploški sira (može tvrdi sir poput Emmentalera, a može i sir poput Mozzarelle)
140 g brašna
125 g gustina
300 ml piva
3 žumanjka
4 žlice margarina (rastopljen, pa ohlađen)
prstohvat soli
+
brašno i krušne mrvice za paniranje
+
ulje za prženje
Od brašna, gustina, piva, žumanjaka, margarina i soli izmiksajte glatku smjesu. Ostavite da odstoji 30 min.
Tikvicu narežite na pola centimetra debele ploške.
Sir narežite na četvrtaste ploške odgovarajuće veličine (da krajevi ne vire van kad plošku sira stavite između 2 okrugle ploške tikvica).
Između 2 ploške tikvica stavite 1 plošku sira.Uvaljajte ih u brašno, umočite u smjesu za paniranje (pazite da se smjesa dobro uhvati sa strane, kako rastopljeni sir za vrijeme pečenja ne bi izlazio van) i uvaljajte u krušne mrvice.
Pržite ih dubokoj tavi da plivaju u ulju, dok dobiju rumenu koricu.
Stavljajte ih na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće. Posolite i popaprite. Poslužite odmah.
*Recept je iz časopisa «Dobar tek», lipanj - srpanj, 2006.
Jela od tikvica
Gratin od tikvica (i patlidžana)
Kruh s tikvicama
Lazanje od tikvica (i patlidžana)
Musaka od tikvica i riže
Pohana jaja s tikvicama
Punjeni cvjetovi tikvica
Rajčice punjene krumpirom, blitvom i tikvicama
Salata od kus-kusa s tikvicama i umakom od avokada
Salata od riže i tikvica
Složenac od krumpira i tikvica
Složenac od palente i tikvica
Složenac od tikvica (patlidžana)
Tikvice a la Gloria
Tikvice punjene krumpirom
Zapečene rajčice s tikvicama
Zapečeni složenac od tikvica
Post je objavljen 07.07.2008. u 10:21 sati.