2 kupovne kore za savijače
ulje
3 krastavca
250 ml kiselog vrhnja/jogurta
sol, papar
1 češanj češnjaka
peršin, vlasac
Svaki list gotovih kora narežite na osam jednakih kvadrata.
Uzmite jedan kvadrat i premažite ga uljem, na njega stavite drugi kvadrat koji također premažite uljem. Ponavljajte postupak još dva puta, da dobijete četiri kvadrata tijesta, jedan na drugom. Nemojte ih slagati baš točno jedan na drugi, slažite više u koso, da krajevi svakog kvadrata «strše».
I ostale tri «zdjelice» složite na isti način.
U lim za pečenje složite čaše (ili manje limene kalupe, npr. za kuglof), otvor okrenite prema dolje i odozgo ih premažite uljem. Na njih posložite tijesto i malo ga pritisnite, da se «priljubi» uz čašu/kalup i formira oblik «zdjelice». Tijesto odozgo premažite uljem.
Možete upotrijebiti i kalupe za muffine: narezane komade tijesta namažite uljem i njima obložite nauljene kalupe za miffine.
Ispecite «zdjelice» na niskoj temperaturi da dobiju lijepu boju.Ostavite ih da se ohlade. Pažljivo ih skinite iz kalupa da se ne zdrobe!
Krastavce ogulite i narežite, dodajte im kiselo vrhnje, sol, papar i zgnječeni češnjak. Dobro promiješajte i stavite u hladnjak da se dobro rashlade.
Rashlađene krastavce rasporedite u «hrskave zdjelice», po želji pospite peršinovim lišćem ili vlascem.
Post je objavljen 07.07.2008. u 10:16 sati.